Karting 05.09.2018

AKK Driver Academyn kuljettajat putsasivat pöydän – ensi vuodelle yksi toivomus

OK-luokan tämän vuoden Suomen mestari Juho Valtanen vauhdissa Porissa. Kuva: Outi Talikka/AKK

AKK Driver Academylle tämän vuoden kartingin SM-sarja oli menestyksekäs. Academyyn kuuluvat kuljettajat putsasivat pöydän OK-luokassa, kun kaikki mitalit menivät siihen kuuluville kuljettajille.

Juho Valtanen nappasi mestaruuden, Axel Saarniala hopeaa ja Luka Nurmi pronssia. Lisäksi Nikolas Pirttilahti ja Niko Perttala napsivat kauden mittaan runsaasti hyviä sijoituksia.

AKK Driver Academyn päävalmentaja Tuomo Nikkola jakaa kehuja suojattiensa erinomaisesti sujuneelle kauden.

– Tämähän meni niin kuin pitkin. Hienoa, että jälki oli tällaista. Emme asettaneet Academyn puolelta kuljettajille tulostavoitteita, vaan kuskit ovat tehneet sen itse itselleen, Nikkola paljastaa.

Suomen ratojen kiertämisen lisäksi Academyn jäsenet ovat kisanneet tällä kaudella myös ulkomailla. Suomessa syntyneen erinomaisen jäljen lisäksi Nikkola kertoo kokonaiskuvan tarkastelussa huomioon otettavan myös muut kilpailut.

Driver Academy ei itsessään ottanut erityistä roolia auttaessaan kuljettajia tämän vuoden sarjassa. Kun kilpailu ja taisto mitalisijoista kävi kauden loppupuolella jännittäväksi, pystyivät kuljettajat ammentamaan aiemmin oppimastaan.

– Emme kuitenkaan järjestäneet mitään erityislaatuista valmennusta kauden loppupuolta ajatellen.

Nikkolan mukaan Driver Academyn rooli on toimia tässä vaiheessa uraansa vasta rakentavien kuljettajanalkujen tukena ja vankan pohjatyön avustajana.

– Meidän roolimme tulee näkymään vasta tulevaisuudessa pidemmällä aikavälillä. Haluamme luoda perustukset sille, että kuskit pystyisivät rakentamaan komean uran kilpa-autoilijoina, Nikkola muistuttaa.

Ensi vuoden kuvioita ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Karting-kuskien päätähtäin on edessä olevat MM-kisat. Haluamme rauhoittaa tilanteen ennen kriittistä hetkeä, jotta kuskit voivat valmistautua siihen rauhassa. Hoidetaan keskustelut ja neuvottelut jatkossa rauhassa alta pois vasta kisojen jälkeen, Nikkola toteaa.

Ensi vuoden AKK Driver Academyn kokoonpanon julkistetaan tammikuussa 2019. Hakuaika päättyy tämän kuukauden lopussa, joten vielä on aikaa pyrkiä mukaan.

Nikkolalla on yksi ajatus kartingvarikollekin.

– Olisi hienoa saada ensi vuodeksi mukaan kuljettajia OK Junior -sarjastakin. Siten voisimme seurata kuljettajien kehitystä pidemmällä aikavälillä.

Teksti: AKK Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting