Ralli 31.03.2017

Aki Sahila viikonloppuna Ranskan soralle: ”Suoria, nyppyjä, ysikymppejä”

Mänttäläisen Aki Sahilan rallikausi alkaa Ranskasta viikonloppuna. Kuva: Aki Sahilan Tiedotus

Aki Sahilan rallikausi alkaa viikonloppuna, kun Ranskassa ajettava Peugeot 208 Cup käynnistyy. Avausosakilpailu Terre des Causses ajetaan soralla. Sahila ja kartanlukija Rami Suorsa kilpailevat sarjassa toista kauttaan.

Täksi kaudeksi Sahila vaihtoi sarjan mestaritiimi Sainteloc Racingiin. Peugeot 208 R2 -auto on toki samanlainen kuin aiemminkin, koska säännöt ovat hyvin rajatut. Sahila pääsi torstaina ajamaan hyvät testit uudella autollaan.

– Otettiin väljyys ranteista pois. Hyvältä tuntui auto. Sääntöjen myötä autot ovat ihan samanlaisia. Alustan säädöillä voi vähän pelata. Sitä nyt hierottiin mieleiseksi. Pätkä oli sama missä testasimme jo helmikuussa. Hyvä päivä ja ilmakin oli komea, Sahila sanoo.

Kilpailu ajetaan lauantaina ja sunnuntaina. Soraralleissa erikoiskokeet nuotitetaan aina vasta kulloisenkin kilpailupäivän aamuna. Avauskilpailu on 22-vuotiaalle mänttäläiselle tuttu jo viime kaudesta.

– Tämähän on jo urani 10.s ralli… Nyt alkaa olla jo vähän paremmin kokemusta. Tässä rallissa on paljon suoria, mennään nyppyjen yli täysiä, ja sitten tulee ysikymppimutka. Vähän on luvattu sadetta lauantaiksi. Voi olla, että aika liukasta tulee.

– Jos ehjä kisa saadaan, niin viiden sakkiin melkein pitäisi yrittää. Se on ihan mahdollista, Sahila sanoo.

Sarjassa ajaa myös toinen suomalainen Taisko Lario. 

www.akisahila.com

www.facebook.com/akisahilarallying

Teksti: Miiro Koivula

Aki Sahila jatkaa Ranskassa – vaihtaa mestaritalli Sainteloc Racingille

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli