Uncategorized 10.10.2016

Aki Sahila kymmenes Ranskassa – rengasrikko hidasti

Aki Sahila opettelee parhaillaan kansainvälisen rallin askelia. Kuva: Peugeot Sport

Aki Sahila ja kartanlukija Rami Suorsa sijoittuivat kymmenenniksi viikonloppuna ajetussa Cardabelles-rallissa Ranskassa. Kilpailu oli Peugeot 208 Rally Cupin kuudes osakilpailu, ja viimeinen soralla.

Sahila ajaa rallia vasta ensimmäistä kauttaan ja hakee kokemusta ja oppia samantien ulkomailta. Kokemusta ja oppia tulikin viikonloppuna jälleen roppakaupalla. Ajo sujui mukavasti, mutta matkaan mahtui myös yksi rengasrikko sekä auton moottorin sammuttaminen.

– Aika karussa kunnossa olivat tiet. Ihan ajettavaa ja hienoa baanaa, mutta paikoin oli tosi paljon kiviä. Eikö se eturengas sitten yhden kiven sieltä löytänyt, ja se piti erikoiskokeella vaihtaa. Hävittiin siinä melkein kolme ja puoli minuuttia, kun piti sitten vielä etsiä hyvä paikka vaihtaa sitä rengasta, Sahila raportoi.

– Katsottiin jälkeenpäin, että siitä kun auto pysähtyi ja lähti uudestaan liikkeelle, niin se kesti 2.40 minuuttia. Aika nopeasti itse renkaan vaihtaa, mutta turvavöiden ja kypäräpuhelimien kanssa menee oma aikansa, hän sanoi.

Peugeot-kilpailun voittoon ajoi Francois-Xavier Blanc. Sarjan mestaruuden varmisti espanjalainen Pepe Lopez. Taistelu Sahilan valloittamalla kymppisijallakin oli kova: yhdeksäs sija jäi mänttäläiseltä 1,5 sekunnin päähän, toisaalta 11. sijaan jäi matkaa 1,3 sekuntia. Voittajaan kertyi eroa 4.53 minuuttia. Jossitella voi aina, mutta ilman rengasrikkoa Sahila olisi taistellut rallin viidennestä sijasta.

– Tämä on erittäin kova ja tasainen sarja. Viimeisellä erikoiskokeella sammui auton moottori yhdessä risteyksessä. Siinä meni sitten se yhdeksäskin sija. Muuten etenkin sunnuntai meni ajollisesti ihan hyvin, Sahila sanoo.

Sahila on summanut kuudesta osakilpailusta 13 pistettä ja on sarjassa kymmenentenä. Sarjan finaali ajetaan marraskuussa. Silloin kalenterissa on yksi Ranskan klassikkoralleista, asvaltilla ajettava Rallye du Var.

Teksti: Aki Sahilan Tiedotus

Aki Sahila Ranskan soralle: ”Iloisella mielellä” – Mänttäläinen rakentaa edelleen uraansa kokemus edellä

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli