Snowcross 12.12.2018

Aki Pihlajan toinen ISOC-kilpailuviikonloppu päättyi huonoon tuuriin

Aki Pihlaja debytoi tänä vuonna Yhdysvaltojen ISOC-sarjan Pro-luokassa. Kuva: Aki Pihlajan tiedotus

Kahden snowcrossin ISOC-sarjan osakilpailun jälkeen Aki Pihlaja on Pro-luokan pisteissä kahdeksantena. Snowcross SM -sarjan toimittaja Harri Kolehmainen haastatteli Pihlajaa ja miehet summasivat kauden ensimmäisiä kisaviikonloppuja ennen kuin sarja vaipuu hetkeksi joululomalle.

Yhdysvalloissa ajettavassa moottorikelkkojen ISOC-sarjassa Aki Pihlajan startti kauteen on tuonut onnistumisia, mutta myös hiukan epäonnea ja huonoa tuuria on ollut matkassa mukana.

Mikä on tällä hetkellä tunnelma kahden osakilpailun jälkeen?

On ollut niitä onnistumisia ja epäonnistumisia sekä huonoa tuuria. Pikkuisen menee vielä totutellessa uuteen luokkaan. Vielä tulee puristettua liikaa, eli se rentous ajamisesta hiukan uupuu. Siinä mielessä tunnelma on hyvä, koska tietää, että kelkka pelaa ja lähtee. Vauhtia riittää kärkeen, se on varma, Pihlaja summaa.

Kuten aikasemmassa osakilpailussa, finaali päättyi viime viikonloppuna epäonnisesti pikku kolariin. Mitä kanssakilpailijan Lincoln Lemiuxin kanssa tapahtui?

– Lauantain kolari oli enimmäkseen huonoa tuuria. Lincoln Lemiux kaatui edessä jääreikään ja itse tulin perässä mäen päältä kummun takaa enkä nähnyt häntä, kun oli montussa nutullaan. Hyppäsin jarruille, mutta ylätukivarsi osui sen verran Lemiuxin kelkkaan, että vääntyi enkä pystynyt enää jatkamaan. Huonoa tuuria lisää se, että aiemmin käytin ulkolinjaa, mutta vaihdoin juuri sisälinjalle väärällä kiekalla ja Lemiux olikin kenollaan edessä.

Sarja vaipuu nyt joulutauolle, jäätkö Amerikkaan jouluksi?

Nyt lähdetään Suomea kohti ja hiomaan kisa-strategiaa seuraaviin kisoihin heti uudenvuoden jälkeen.

Teksti: Harri Kolehmainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross