Snowcross 17.12.2016

Aki Pihlaja ylivoimaiseen voittoon Coloradon lumisessa ja tuulisessa kisassa

Aki Pihlaja haastattelussa. Kuva: ISOC TV

Snowcross-moottorikelkkailun ISOC -sarja jatkui viime yönä Yhdysvaltain Coloradossa. Suomalaiskuljettaja Aki Pihlaja oli mahtavassa vireessä ja nappasi molempien alkuerien ykkössijat ja otti finaalissa selkeän voiton.

Aki Pihlajan taktiikka toimi Coloradossa ja suomalainen onnistui nappaamaan kaikki päivän erien voitot. Keli ei ollut tälläkään kertaa kilpailunjärjestäjien puolella, kun kova tuuli oli keskeyttää kisan.

Finaalit ajettiinkin sankassa lumimyräkässä. Pihlaja ajoi finaalin ylivoimaiseen voittoon ennen Jake Angovea ja Travis Kernia. Montana Jess kaatui pahasti ensimmäisessä alkuerässä, eikä päässyt jatkamaan kisaa. Ruotsin Marcus Ogemar-Hellgren pääsi finaalin Last Chance -villinkortin kautta ja ajoi finaalin kahdeksanneksi.

Finaalin jälkeen Aki kommentoi olevansa erittäin tyytyväinen kisapäivään ja ajavansa aina voitosta.

Open luokan voittoon ajoi alkuerien ykkönen, Tucker Hibbert. Petter Nårsa otti startista kärkipaikan ja sai taakseen Lincoln Lemieuxn ja Tim Tremblayn.

Hibbert jäi startissa yhdeksänneksi. Last chancen kautta finaaliin noussut Elias Ishoel oli startista yhdentenätoista. Parin ensimmäisen kierroksen aikana Tremblay ohitti Lemieuxn ja hiillosti Nårsaa kärkipaikalla.

Hibbert nousi viidennellä kierroksella jo kolmanneksi ja Tremblay ohitti Nårsan kärkipaikalta. Pian Hibbert ohitti myös Nårsan ja kierroksella kahdeksan, Hibbert otti paikkansa kärjessä. Nårsa joutui nöyrtymään pian myös Kody Kammille ja sai peräänsä huiman nousun tehneen Elias Ishoelin, joka nousi Nårsan ohi neljännelle sijalle.

Hibbert kertoi finaalin jälkeen etenkin ensimmäisten kierrosten olleen eritysen haastavia. Sankassa lumisateessa ei nähnyt mitään ja huonon startin jälkeen Hibbert sanoi vain keskittyneensä ja ajaneensa riskillä patteihin ja toivoi saavansa edellä olevia kiinni.

Teksti: seriousriding.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross