Snowcross 27.03.2017

Aki Pihlaja voittoon Luoston SM-Snowcrosseissa

Tuore ISOC-sarjan Pro Lites -luokan mestari Aki Pihlaja (vas.) pääsi näyttämään kanssakilpailijoilleen kansainvälistä vauhtia Luostolla. Kuva: Sami Hoppula

SM-Snowcross Luoston toinen kilpailupäivä ajettiin sunnuntaina aurinkoisissa, joskin ahavatuulen viilentämissä merkeissä. Ennalta kovimmat odotukset kohdistuivat tuoreen Yhdysvaltojen ISOC-sarjan Pro Lites -luokan mestarin, suoraan Clash of Nations -kisasta Ruotsista tulleen Aki Pihlajan suorituksiin.

1300 kilometrin kisamatkan taittaminen keskellä yötä ei paistanut läpi Aki Pihlajan suorituksista, mutta lisänimen Aki “Jetlagin” saamiseen se oikeutti snowcross-ääni Kuuluttaja Ylläsjärven suunnalta. Pihlaja härnäsi Suomen kovinta kärkeä, kuten hän omassa sosiaalisessa mediassaan eilen uumoili, varsin onnistuneesti.

Ensimmäisen erän startissa Pihlaja jäi joukon keskikastiin, mutta vakuuttavan nousun suoritettuaan ajoi ensimmäisenä ruutulipulle. Viktor Herten ajoi toiseksi ja sinetöi samalla Pro Open -luokan suomenmestaruuden. Toisessa erässä Pihlaja johdatti joukkoa käytännössä alusta loppuun, Hertenin tullessa toiseksi. Kotimaan jäähyväiskisaansa ajanut Eetu Karjalainen ajoi molemmissa erissä kolmanneksi.

– Kyllä sitä ukko oli niin väsyksissä kun olla voi kilpailun jälkeen ja kotia kun pääsin, niin kuumetta oli 38 astetta. Yön yli ajettiin Falunista Luostolle ja autossa sain nukkua joten kuten. Aamulla ehti vielä hotellissa käydä suihkussa ja nukkua pari tuntia ennen kuin piti alkaa lietsomaan itseänsä hereille, Pihlaja naurahtaa.
– Kisaeriin sai aina piristystä, kun laittoi kypärän päähän. Kelikin oli mahdollisimman vähän masentava, kun aurinko paisteli koko päivän ja rata näytti hyvältä. Mukavahan se oli kotiyleisön edessä kisata ja kun paikalla oli lisäksi paljon tuttuja. Kisaerät oli pidemmät (15min), mihin olin aiemmin tottunut, niin se vähän jänskätti aluksi miten jaksaa ajaa, mutta ajo kulki rennosti ja jaksoi ajaa ihan ok alusta loppuun, Pihlaja kertaa.

Luoston lumesta rakennettu rata kului erien mittaan raskaaksi ajettavaksi, joka kostautui osalle kilpailijoista kaatumisina ja läheltäpiti-tilanteina. Semi Pro -luokassa kovinta vauhtia piti Joonas Keskiaho, Tomi laitisen tullessa toiseksi ennen Ville Sarkkista. Keskiaho varmisti samalla Semi Pro -luokan mestaruuden. Juniorit 11-14 -luokka oli tapahtumarikas, ja voittajaksi suoriutui tiukan väännön jälkeen Otto Hyvärinen, joka varmisti samalla luokan Cup-mestaruuden. Juniorit 14-16 -luokan voittoon ajoi Topi Posti, joka varmisti myös luokkansa mestaruuden. Naisten luokan nopein oli Noora Kursu, varmistaen mestaruuden vakuuttavan kauden päätteeksi. Harrasteluokan nopein oli Paavo Hyvönen ja sympaattisen veteraaniluokan voiton nappasi Juha Syrjämäki.

Sodankylän Moottorikerho haluaa kiittää kaikkia kilpailijoita, yleisöä ja yhteistyökumppaneita onnistuneesta kilpailuviikonlopusta!

Teksti: Sami Hoppula

Viktor Herten Snowcrossin Suomenmestariksi

Luoston snowcross-viikonloppu aloitettiin kovalla kilvanajolla

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross