Snowcross 05.03.2016

Aki Pihlaja Suomenmestariksi

Aki Pihlaja, Viktor Herten, ja Eeru Karjalainen veivät tänään podiumsijat Rovaniemellä.

Rovaniemellä kilpailtiin tänään SM-Snowcrossin kauden viimeinen kilpailu. Järjestävän seuran Aki Pihlaja Lynxillään oli koko päivän nopein kuljettaja. Aamun aika-ajoissa pohja-aika ja molemmista kilpailueristä voitto takasivat Pihlajalle kolmannen perättäisen Suomenmestaruuden.

Hopealle ylsi niin ikään kolmannen kerran peräkkäin TeamLoukon Viktor Herten. Hertenin päivän saldo oli kolmas ja toinen sijoitus.

Pronssimitallista käytiin tiukka taisto Vuokatin Eetu Karjalaisen ja Kauhajoen Juuso Loukon välillä. Kamppailu ratkesi Karjalaisen hyväksi viimeisessä lähdössä, kun Loukko kaatoi kelkan hurjannäköisesti taistellessaan Karjalaisen kanssa kolmannesta sijasta. Rovaniemen kilpailun ja SM-sarjan kärkikolmikko oli Pihlaja, Herten, Karjalainen. Kaatumisesta huolimatta Loukko ajoi sarjassa sijalle neljä. Viidenneksi sijoittui Lapin MK:n Risto Juujärvi, joka oli tämän päivän kilpailussa nelonen.

Seuraavan kerran SM-kärkikuljettajat nähdään tositoimissa ensi viikon lauantaina Jyväskylässä ajettavissa Snowcrossin MM-osakilpailuissa. Suomalaiskuljettajilta on alkutalven näyttöjen perusteella odotettavissa menestystä myös MM-kilpailuista. Tänä vuonna MM-sarjassa ajetaan kaksi osakilpailua, toinen kilpailu järjestetään Norjan Altassa huhtikuun alussa.

Teksti ja kuva: Loukko Team

Uusimmat

Lisää aiheesta