Snowcross 13.04.2018

Aki Pihlaja nappasi paalupaikan snowcrossin SM-sarjan kauden päätöskilpailussa

Aki Pihlaja. Kuva: Taneli Niinimäki

Snowcrossin SM-kauden päätöskilpailu alkoi perjantaina Jämsän Himoksella. Avauspäivänä katseet kääntyivät Pro-luokan ja Pro Lite -luokan aika-ajoihin ja B-finaaleihin.

Pro-luokan aika-ajoissa show’n varasti vieraileva tähti Aki Pihlaja, jolle kyseessä oli kauden ensimmäinen SM-kilpailu. Yhdysvalloissa huippukovassa ISOC-sarjassa ajava Pihlaja näytti Himoksella muille mallia, kun hän nappasi paalupaikan 0,9 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen John Stenbergiin. Pihlaja keskittyi aika-ajoissa lähinnä tutkailemaan rataa jättäen nopeat kierrokset vähiin. Siitä huolimatta SM-sarjaa johtava Stenberg ei pystynyt haastamaan suomalaistähteä.

Ensimmäisestä aika-ajoerästä jatkoon menivät myös Jussi Honka, Jere Tynkkynen ja Jarno Hietalahti.

Toisen aika-ajoerän voitti toinen ISOC-kuski Viktor Herten. Juuso Loukko pysyi erinomaisesti Hertenin kyydissä, sillä hän jäi kärjestä vain yhdeksän sadasosaa ollen erän toinen. B-finaalista jatkopaikan nappasivat myös Simon Lundström, Mikko Osmo ja Roy Ylä-Onnenvuori.

Pro-luokan B-finaalissa voittoon ajoi Joonas Keskiaho yltäen huomisiin finaalieriin. B-finaalista jatkopaikan ansaitsivat myös Sami Huttunen, Ole-Herman Sjögren ja Jonas Laakkonen. Pieti Puhakka oli pitkään kiinni kolmossijassa, mutta hän kaatui juuri ennen viimeistä mutkaa tippuen erän viidenneksi ja menettäen finaalipaikan.

Pro Lite -luokassa paalupaikan otti SM-sarjaa johtava Aki Pietilä, joka löi Jomi Sonkamuotkan vajaalla puolella sekunnilla. Erästä finaalipaikan nappasivat myös Matti Määttä, Oskari Hyvärinen ja Niko Aho.

Toisen aika-ajoerän vei Joona Marin, joka voitti toiseksi tulleen Lasse Ruotsalaisen vain parin kymmenyksen turvin. Finaaliin ajoivat myös Juho Virmakoski, Jali Paajanen ja Jarno Salmela.

Pro Liten B-finaalista finaaliin ylsivät Aapo Savela, Jesse Holttinen, Martin Mjelde Muller ja Pasi Kurkela.

Sekä Pro-luokassa että Pro Lite -luokassa ajetaan lauantaina Last Chance -erät, joiden voittajat lunastavat paikkansa finaalieriin.

Pro-luokan finaalin lähtöjärjestys:

1. Aki Pihlaja
2. Viktor Herten
3. John Stenberg
4. Juuso Loukko
5. Jussi Honka
6. Simon Lundström
7. Jere Tynkkynen
8. Mikko Osmo
9. Jarno Hietalahti
10. Roy Ylä-Onnenvuori
11. Joonas Keskiaho
12. Sami Huttunen
13. Ole-Herman Sjögren
14. Jonas Laakkonen

Pro Lite -luokan finaalin lähtöjärjestys:

1. Aki Pietilä
2. Joona Marin
3. Jomi Sonkamuotka
4. Lasse Ruotsalainen
5. Matti Määttä
6. Juho Virmakoski
7. Oskari Hyvärinen.
8. Jali Paajanen
9. Niko Aho
10. Jarno Salmela
11. Aapo Savela
12. Jesse Holttinen
13. Martin Mjelde Muller
14. Pasi Kurkela

Perjantaina ratkottiin myös harraste- ja veteraaniluokkien voittajat. Veteraaniluokassa kärkikolmikon muodostivat Heikki Aitto-Oja, Reijo Ylä-Onnenvuori ja Jouni Kariniemi. Luokan mestaruuden otti nimeensä Ylä-Onnenvuori, kun kautta hallinneen Juha Syrjämäen päätöskilpailu meni pilalle teknisten ongelmien vuoksi.

Harrasteluokassa podiumille nousivat Henri Kuusela, Toni Honkala ja Santeri Pukari. Harrasteluokan mestaruuden nappasi Erkki Kamula. Himoksella voittoa juhlinut Kuusela keräsi tällä kaudella Kamulan tavoin 95 pistettä, mutta koska Kamula otti kauden aikana yhden erävoiton Kuuselaa enemmän, kruunattiin hänet mestariksi.

Himoksen osakilpailu jatkuu huomenna.

Teksti: Toni Rajamäki, SM Snowcross Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross