Snowcross 05.12.2018

Aki Pihlaja luottavaisin mielin tulevaan ISOC-kilpailuviikonloppuun Yhdysvalloissa

Aki Pihlaja kisaa tänäkin vuonna jälleen Yhdysvaltojen ISOC-sarjassa, nyt ensimmäistä vuottaan Pro-luokassa. Kuva: Aki Pihlaja tiedotus / Jessica Lynn Ten Hagen

Yhdysvalloissa ISOC PRO -debyyttiään tekevä Aki Pihlaja tarjoili huimaa vauhtia kauden ensimmäisessä osakilpailussa Duluth, Minnesotassa. Harmillisesti kova vauhti pysähtyi jäärailoon ja Pihlajan nopea finaali päättyi pienen voltin kautta keskeytykseen.

Pihlaja valmistautuu tulevaan kisaviikonloppuun tällä hetkellä kilpailupaikalla Jacksonissa.

Millaisilla ennakkotunnelmilla lähdet nyt toiseen kisaviikonloppuun? Onko voltin jälkeen kelkkaan ja mieheen tehty jotain viikonloppua varten?

– Ei nyt mitään kauhean radikaalia. Viime viikolla treenailtiin ja testailtiin vähän iskareita sekä säädettiin niitä kuntoon. Nyt ollaan jo korkeanpaikan leirillä Jacksonin kisapaikalla testaamassa ja kun nyt ollaan kahden kilometrin korkeudella, niin joutuu vähän kalibroimaan voimansiirtoakin. Muuten kaikki kunnossa ja näyttää hyvältä, Pihlaja toteaa.

Selvittiinkö Duluthin kilpailusta säikähdyksellä ja onko mies nyt iskussa?

– Joo volteista selvittiin pikku ruhjeilla ja nyt on taas ukko iskussa. Ihan normaalisti pystynyt treenaan kuitenkin, niin ei mitään hätää.

Olette varsin korkealla tänä viikonloppuna ja pääsitte jo alueelle testaamaan. Miten tuo korkeanpaikan areena vaikuttaa harjoitteluun tai kelkkaan?

– Säätöjä vain muutetaan pikkuisen kelkasta ja pientä totuttelua tämä on kuskilla ohuempaan ilmaan. Muuten samanlaista kuten normaalistikin. Radalle ei pääse vasta kuin kisoissa, että ihan pellolla testataan vain voimansiirtoja. Tietenkin kuntosalitreeniä kisoihin asti tällä viikolla tiedossa. Ulos ei kuulema kannata lähteä juoksentelemaan minne sattuu, kun vastaan saattaa asettua puuma, karhu tai kojootti. Sitä pystypainia ei haluta! Pihlaja naurahtaa.

Seuraava ISOC-sarjan kilpailu nähdään suorana lähetyksenä Snowking Mountain, Jacksonista tulevana perjantaina.

Pro-luokan ensimmäiset erät ajetaan noin kello 02.35 Suomen aikaa.

Linkki lähetykseen: snocross.com/livestream

Teksti: Harri Kolehmainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross