Snowcross 08.12.2018

Aki Pihlaja ensimmäisen kilpailupäivän viides Jacksonissa

Aki Pihlaja jatkaa viikonlopun urakkaansa Jacksonissa ensi yönä. Kuva: Aki Pihlajan Tiedotus

Jacksonissa Yhdysvalloissa ajetussa snowcrossin ISOC-sarjan ensimmäisenä kilpailupäivänä suomalainen Aki Pihlaja sijoittui finaalin viidenneksi.

Keskiyöllä Suomen aikaa päivän ensimmäiseen Pro-erään lähdettiin suomalaisväreissä jo heti ensimmäisessä ryhmässä. Edellisessä kisassa muutaman voltin ottanut Pihlaja olikin nyt hyvässä iskussa ja valmiina viikonlopun taistoon. Tiukassa erässä Pihlaja ajoi itsensä lähdön neljänneksi, joka toi hyvän pistesaldon päivän finaalia ajatellen.

Toisessa alkuerässä oli hiukan parantamisen varaa, jotta pisteet riittivät suoraan päivän finaaliin. Alkuerien yhteenlasketuista pisteistä kuljettaja voi päästä suoraan finaaliin tai Last Change -ryhmän kautta finaalin takariviin. Pihlaja teki varmalla työllä itselleen tilaa ja painoi erän kolmanneksi. Näiden kahden erän pisteiden turvin finaalipaikka napsahti Pihlajalle samantien.

Finaalista Pihlajalle sai eturivin paikan. Mies sai jo ensimmäisessä osakilpailuissa huikeita startteja, joten nyt olikin odotettavissa se legendaarinen Holeshot-paikka. Pihlaja veti sinkin kireällä ja Holeshot-merkintä napsahti hänen taskuunsa. Huikeita paikkoja ja kovaa vääntöä nähtiin koko erän ajan Pihlajan ajaessa pitkään kärjen tuntumassa. Finaalivauhti oli kuitenkin sen verran kova tässä maailman kovimmassa Snowcross-sarjassa, että Pihlaja sijoittui tänään viidenneksi.

Silminnähden huomasi, että Pihlaja on taas iskussa, joten kilpailuviikonlopusta voi odottaa kovia aikoja ja hyvä sijoituksia. ISOC-sarjan kilpailuviikonloppu jatkuu Yhdysvalloissa Jackson Hole rinteillä. Sunnuntain vastaisen yönä Pro-luokan alkuerät alkavat noin klo 02.30 Suomen aikaa.

Livestream

Teksti: Harri Kolehmainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross