Snowcross 24.07.2016

Aki Pesonen voittoon Watercrossin Suomen Cupin kauden avauksessa

Aki Pesonen hallitsi Enontekiön kilpailua. Kuva: Pekka Raiski

Tänä viikonloppuna polkaistiin käyntiin Watercrossin Suomen Cup -kausi Enontekiön helteisissä olosuhteissa.

Kauden ensimmäinen Watercrossin Suomen Cup –osakilpailu tarjosi perjantaina ja lauantaina tasaista kisailua Enontekiöllä.

Suomen Cupin luokan vei nimiinsä jo aika-ajoissa kovan ajan ottanut Ylä-Lapin Moottorikerhon Aki Pesonen, joka kisasi Lynxilla. Podiumin alemmat korokkeet menivät Norjaan, toiseksi sijoittui Joachim Olsen Polariksellaan ja kolmanneksi Ski-Doolla kisannut Isac Adrian. Luokkaan osallistui yhteensä 26 kuljettajaa.

Pesonen saavutti voiton lopulta melko monen mutkan kautta. Aika-ajoista mies eteni suoraan semifinaaleihin ja siitä A-finaaliin, mutta tippui protestin kautta C-finaaliiin, josta matka eteni B-finaaliin ja sieltä kilpakumppanin ratarikon kautta hän ylsikin A:finaalin.

– Vähän yllättäen tuli se tieto pääsystä A-finaalin, kun vehkeet alkoi olla jo pakattuna autoon. Eli vähän kaikkea sekaannusta oli lähtöjen ja niiden järjestelyjen ja muutosten kanssa, mutta ihan hyvät rallit oli, Pesonen kertoi kisan jälkeen.

Kun kärjessä nähtiin pääasiassa vain Lapin miehiä, tuli harrastajaluokan voittaja kuitenkin kauempaa. Kainuun Moottorikerhon Vesa-Matti Juusola vei Ski-Doollan luokan nimiinsä. Toiseksi sijoittui Pellon Moottorikerhon Matias Niva ja kolmanneksi Ylä-Lapin Moottorikerhon Jouni Siltala. Koko kolmikko kisasi Ski-Doolla.

Kuva: Eija Oksanen

Kuva: Eija Oksanen

– Kilpailut menivät kaiken kaikkiaan hyvin. Jonkinlaisia ratarikkoja ja tuomaritulkintoja piti vähän selvittää, mikä aiheutti pientä pitkittymistä kisapäivään, kilpailunjohtaja Jarmo Näkkäläjärvi kertoi.

Katsojia oli myös saapunut paikalle hyvin.

– Hienosti oli katsojia paikalla, lähes 500. Kelit suosi, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oli aivan pieni tuulenvire. Ideaaliset olosuhteet, mitä nyt joiltain saattoi nahka vähän palaa.

Kelkkoja upposi järveen ennakoitu määrä.

– 14-15 upotusta oli, ei pidetty kirjaa, mutta aika montahan niitä upposi, Näkkäläjärvi naurahtaa.

Suomen Cup Top6

Aki Pesonen Lynx, Ylä-Lapin Moottorikerho
Joachm Olsen, Polaris, Norja
Isac Adrian Eir Ski-Doo, Norja
Juha Jolma, Ski-Doo
Jani Tryyki, Lynx
Mikko Rantala, Ski-Doo

Harrasteluokka Top3
Vesa-Matti Juusola, Ski-Doo, Kainuun Moottorikerho
Matias Niva, Ski-Doo, Pellon MK
Jouni Siltala, Ski-Doo, Ylä-Lapin MK, ivalo

 

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Watercrossin Suomen Cup -kausi starttaa –  ”Tänä päivänä järviin uppoaa enää noin 10-15 kelkkaa per kilpailu”

 

 

 

 

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross