Rallicross 18.08.2018

Aki Karttunen SuperCarilla Kouvolan Rallycross Festivaliin

Aki Karttunen palaa SuperCar -auton rattiin kahden vuoden tauon jälkeen. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Moninkertainen rallicrossin SM-mitalisti ja pitkään kotimaan huipulla ajanut Aki Karttunen ilmoitti eilen osallistuvansa SM-sarjan päättävään Kouvolan osakilpailuun.

Kun melkein kaksi vuotta kilparadoilta poissa pysytellyt Karttunen sai mahdollisuuden lähteä näyttämään vauhtinsa Tykkimäen radalle, ei päätös ollut vaikea.

– Tämä oli ihan suoraan sanottuna Mikan (Liinamaa) ehdotus, sillä hän soitti ja kysyi kiinnostusta. Ajattelin heti, että perhana käydään tuuppaamassa, Karttunen selvitti.

Omalla autolla Karttusta ei siis viivalla nähdä, vaan allaan hänellä on Liinamaan omistama Volvo S40 -SuperCar.

– Paljon olen tämän kahden vuoden aikana ajellut muilla autoilla, mutta en ollenkaan SuperCarilla. No Kouvolassa päästään sitten lauantaina illalla testaamaan vauhtia.

Rallicrossin SM-finaali, Rallycross Festival Kouvola on kerännyt huiman joukon maamme kärkikuljettajia. Tämän lisäksi Kouvolassa nähdään myös kymmenen RallyX Nordic -sarjan kärkinimeä ottamassa mittaa SM-sarjan kuljettajista.

– On kyllä kaikin puolin todella hienot fiilikset. Hyvää sijoitusta lähdetään hakemaan ja sen näkee sitten riittääkö vauhti, vai näkyykö ajamattomuus.

– Toivotaan vain, että kaikki menee hyvin. Jos vaikka sitä kautta saisi uuden kipinän lähteä kiertämään sarjaa ensi vuonna, Karttunen vinkkaa.

Rallycross Festival Kouvola ajetaan Tykkimäen moottoriradalla elokuun 25.-26. päivä.

Teksti: Rallicross SM / Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross