Road Racing 03.08.2017

Aki Ajo: ”KymiRingin MotoGP-osakilpailu on mahtava uutinen koko Suomen kansalle!”

Moto3- ja Moto2-tiimejä MotoGP-sarjassa luotsaava Aki Ajo pääsee vihdoin tuomaan omat kuskinsa kisaamaan Suomeen. Kuva: Nita Korhonen

Eilen julkaistu uutinen Suomen paluusta ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan herätti huomiota laajasti etenkin moottoriurheilupiireissä. Vuosia MM-sarjan kuvioita johtopaikalta seurannut Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo korostaa kuitenkin, että kyseessä on positiivinen hanke koko maallemme.

MotoGP-sarjan promoottori Dorna Sports julkisti eilen Helsingin Musiikkitalolla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Suomen isännöivän ratamoottoripyöräilyn kuninkuussarjan osakilpailuja vuosina 2019-2023. Kilpailu tulee tuomaan Suomeen paitsi MotoGP-sarjan tähdet, myös noin 100 000 katsojaa ympäri maailman.

– Onhan nämä tietysti mahtavia uutisia meille kaikille moottoriurheiluihmisille etenkin, mutta mun mielestä koko Suomen kansalle, useita kertoja Moto3- ja Moto2-tallinsa maailmanmestaruuteen luotsannut Aki Ajo toteaa.

– Kun tällainen suuri ratakeskus kuin KymiRing saadaan tehtyä ja sinne maailman seuratuinta moottoriurheilua paikan päälle, niin on nämä niin hienoja uutisia, ettei me varmaan vielä kaikki itse edes tajuta sitä, Ajo jatkaa.

Aki Ajo keskusteli MotoGP-sarjan pääjohtajan Carmelo Ezpeletan kanssa Suomen MM-osakilpailusta miesten vieraillessa KymiRingillä tiistaina. Kuva: Nita Korhonen

Ajo vieraili viimeksi tiistaina Iittiin rakenteilla olevalla KymiRingillä, jossa pääsi kiertämään radan autolla.

– Rata-alue on mahtava. Tietysti logistisesti se on mun mielestä erittäin hyvällä paikalla, se ei ole liian kaukana täältä pääkaupunkiseudulta, sinne on hyvät kulkuyhteydet ja se on paikallisen pääväylän varrella. Minä tykkään rata-alueesta, koska se muistuttaa monia vieläkin MotoGP-sarjassa olevia vanhan kansan ratoja, joissa on luonnon katsomia. KymiRingin monen rinteen nokasta näkee ison osan radasta ja joistain jopa koko radan. Radassa on korkeuseroja ja kovia jarrupaikkoja, niin sanottuja pimeitä mutkia, se on mielenkiintoisen näköinen.

Kun MM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Brnon radalla Tshekeissä, palaa Ajo neljä viikkoa kestäneeltä kesälomalta takaisin sorvin ääreen virtaa täynnä.

– Eihän se kesätauko tietenkään taukoa tarkoita, se on hyvä mahdollisuus tehdä monia rästiin jääneitä töitä. Meilläkin tietysti on junioriaktivitteetteja ja muuta. On pari kisaa ollut muissa sarjoissa tässä neljän viikon aikana, mutta siihen päähommaan on tietysti hienoa taas palata ja innolla odotan Brnon kisaa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Suomi isännöi MotoGP-osakilpailua vuonna 2019 KymiRingillä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing