Road Racing 27.10.2018

Aki Ajo kiinnitti 15-vuotiaan lupauksen Moto3-tiimiinsä

KTM:n Motorports Road Racing -osaston varapuheenjohtaja Jens Hainbach, Can Öncü ja Aki Ajo. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Red Bull KTM Ajo ja Can Öncü jatkavat yhteistyötään ensi kaudella, kun turkkilainen tulee kisaamaan Aki Ajon johtamassa Moto3-tiimissä.

MM-sarjassa ensi kaudella debytoivasta 15-vuotiaasta Öncüsta tulee Moto3-luokan historian nuorin rookie-kuljettaja, hänen ollessaan 15 vuoden, 7 kuukauden ja 12 päivän ikäinen kauden 2019 startatessa maaliskuun 10. päivänä Qatarista. Tänä ennen turkkilainen pääsee kuitenkin osallistumaan tämän kauden päättävään Valencian osakilpailuun villillä kortilla.

Can voitti tämän vuoden Red Bull MotoGP Rookies Cupin, jonka myötä hänelle tarjoutui mahdollisuus siirtyä Moto3-luokan MM-sarjaan. Nuorukainen on lisäksi kisannut tällä kaudella kaksoisveljensä Denizin kanssa Aki Ajon tiimissä Moto3 Junior MM-sarjassa.

– Ensinnäkin haluan onnitella Cania hänen Red Bull MotoGP Rookies Cupin voitosta. Hänellä oli ilmiömäinen kausi, joka sisälsi  useita voittoja ja podiumsijoituksia. Lisäksi Can näytti osaamisensa erityisesti tiukoissa kisatilanteissa, toteaa Aki Ajo.

– Molemmat sekä Can että hänen veljensä Deniz ovat osoittaneet, että heillä on uskomaton asenne ja sitoutuminen, joka ei ole tyypillistä näin nuorille kuljettajille. Red Bull KTM Ajo Junior Academy aloitettiin yhdessä Red Bullin ja KTM:n kanssa, jotta voimme työskennellä nuorien lahjakkaiden ajajien kanssa ja Can on nyt ensimmäisen ajaja, joka nousee tämän projektin myötä MM-sarjaan.

2019 tulee olemaan Red Bull KTM Ajo -tiimin kahdeksas kausi Moto3-luokan MM-sarjassa. Suomalaistiimi on saavuttanut luokassa yhteensä 33 osakilpailuvoittoa ja 39 himmeämpää podiumsijaa tähän saakka.

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Ajo Motorsport Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing