Road Racing 21.08.2016

Ajon kuljettajat ongelmissa sateisessa Brnossa

Johann Zarco oli helisemässä Tsekin sateissa. Kuva: Ajo Motorsport

Ratamoottoripyöräilyn kauden yhdestoista MM-osakilpailu oli erityisen haastava Ajo Motorsportin kuljettajille niin Moto3 kuin Moto2-luokassakin.

Kova sade teki tänään Tšekin Brnon radalla ajetusta ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailusta erittäin haasteellisen. Moto3-luokkaa ylivoimaisesti hallinnut Etelä-Afrikan Brad Binder näytti vievän myös kauden yhdennentoista MM-osakilpailun nimiinsä, mutta kaatui johtoasemasta vain viisi kierrosta ennen maalia. Mies jatkaa kuitenkin luokkajohdossa yhteensä 179 pisteellä, mikä on 61 enemmän kuin toisena olevalla Jorge Navarrolla.

Tsekin osakilpailun Moto3-luokan voitti John McPhee, toiseksi sijoittui Jorge Martin ja kolmanneksi Fabio Di Giannantonio. Ajo Motorsportin Bo Bendsneyder ajoi hienon kisan sijoittuen seitsemänneksi. Samalla hän nousi MM-pisteissä sijalle 19.

Niinikään Ajon Moto2-luokan kuljettaja Johann Zarco tuskaili erittäin märällä radalla. Paalulta startannut ranskalainen tippui aina kuudenneksitoista saakka. Kisan loppupuolella hän kuitenkin pystyi napsimaan päänahkoja ja ylitti maalilinjan lopulta sijalla 11.

Zarco johtaa edelleen Moto2-luokkaa 181 pisteellä. Toisena olevalla Alex Rinsillä on kasassa 162 pistettä ja MM-pronssissa kiinni olevalla Sam Lowesilla 162 pistettä.

MotoGP-luokan voittoon tänään ajoi Cal Crutchlow, toiseksi sijoittui Valentino Rossi ja kolmanneksi Marc Marquez. Samalla Rossi tiputti tallitoverinsa Jorge Lorenzon, joka tänään sijoittui vasta seitsemänneksitoista, MM-pisteissä kolmanneksi. Marquez johtaa nyt MM-sarjaa 197 pisteellä, Rossilla on 144 pistettä ja Lorenzolla 138 pistettä.

MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Silverstonen radalla Englannissa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing