Road Racing 19.05.2018

Ajo-tiimin Binderille kauden paras aika-ajosijoitus

Darryn Binder. Kuva: Ajo Motorsport

Red Bull KTM Ajo -tiimin Darryn Binder otti tärkeän askeleen kohti parempi sijoituksia. Binder lähtee huomiseen Moto3-luokan kisaan neljännestä rivistä.

Binder ylsi Ranskan GP:ssä parhaaseensa tärkeällä hetkellä ja eteläafrikkalainen pystyi parantamaan vapaiden harjoitusten aikaansa yli puoli sekuntia. Aika oikeutti kolmanteentoista ruutuun.

Moto3-luokan kolmansissa vapaissa harjoituksissa oli äärimmäisen tasainen. Binder aloitti vahvasti, parantaen perjantain aikaansa jo viidennellä kierroksellaan. Renkaiden vaihdon jälkeen nuorukainen jatkoi hyvää vauhtiaan ja kellotti ajan 1.43,128. Tuolla ajalla hän oli 23.,mutta vain sekunnin paalupaikka-aikaa perässä.

40 minuuttisen aika-ajon aluksi Binder lähti käytetyillä renkailla ennen vaihtoa uuteen takakumiin. Kun 12 minuuttia oli jäljellä, Binder oli sijalla 15. Vasta kolmannella yrityksellään, kun alla oli sekä edessä että takana tuoreet renkaat, Binder pystyi naulaamaan parhaansa – 1.42,611.

Huominen kisa alkaa paikallista aikaa klo 11. Binder oli viime vuonna mukana kamppailemassa podiumsijoituksista, mutta kaatuminen kisan loppuvaiheessa murskasi toiveet. Tavoitteena onkin ottaa huomenna hyvä sijoitus, joka parantaisi miehen sijoituksia MM-pistetaistelussa.

– Jos olen kymmenen parhaan joukossa, se on hyvä asia. Jos olen viiden parhaan joukossa, vielä parempi. Huominen kisa on kuitenkin erilainen kuin aika-ajo, joten katsotaan, minne vauhtimme riittää, Binder sanoi.

Moto3-luokan aika-ajon tulokset:

  1. Jorge Martin (Honda) 1:42.039
  2. Jakub Kornfeil (KTM) +0,123
  3. Enea Bastianini (Honda) +0,124
  4. Marcos Ramirez (KTM) +0,150
  5. Albert Arenas (KTM) +0,175

13. Darryn Binder (Red Bull KTM Ajo) +0,572

Teksti: Moottoriurheilu.tv /Red Bull KTM Ajo -tiimin tiedote

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing