Road Racing 14.09.2016

Ajo Motorsportin ensi kauden kuljettajat Moto3-luokkaan valittu

Niccolo Antonelli ja Aki Ajo ovat tyytyväisiä alkavasta yhteistyöstä. Kuva: Ajo Motorsport

Red Bull KTM Ajo kilpailee kaudella 2017 Moto3-luokassa kuljettajinaan Niccolo Antonelli sekä Bo Bendsneyder. 20-vuotias Antonelli on tallin uusi tulokas ja lähtee tavoittelemaan tallissa tämän kauden kisanneen  Bendsneyderin kanssa jälleen uutta maailmanmestaruutta suomalaistallille.

Italialainen Niccolo Antonelli on monen muun MM-sarjaan nousseen kuljettajan tavoin kilpaillut Red Bull MotoGP Rookies –sarjassa. Vuonna 2012 hän siirtyi MM-sarjan Moto3-luokkaan, jossa hän kisaa ensi vuonna jo kuudetta kauttaan. Antonelli on saavuttanut kolme voittoa ja kaksi muuta podiumsijoitusta MM-sarjassa

Hollantilainen Bo Bendsneyder, joka nousi ensimmäistä kertaa MM-sarjan podiumille tämän kauden Britannian MM-osakilpailussa on hienoilla tulokasvuoden näytöillään ansainnut paikkansa suomalaistallissa myös ensi kaudeksi. Hän on saavuttanut ensimmäisenä vuotenaan MM-pisteitä seitsemästä kisasta, kun kaudesta on ajettu 13.

2017 tulee olemaan kuudes yhteinen vuosi Red Bull KTM:lle ja Ajo Motorsportille Moto3-luokassa. Tämä yhdistelmä on tuottanut maailmanmestaruuden vuonna 2012, kaksi MM-hopeaa 2014 ja 2015 ja johtaa nyt Moto3-luokkaa 106 pisteellä.

– Vaikka nyt aloitammekin jo kuudetta vuotta Red Bull KTM Ajo –kokoonpanolla, on aina jännittävää aloittaa uusi vuosi yhdessä, tiimipäällikkö Aki Ajo toteaa ja jatkaa: – Olemme erittäin tyytyväisiä jälleen kerran, että olemme tehneet upeaa tulosta: Bradin (Binder) voitot ja podiumit ja Bon (Bendsneyder) hieno kehittyminen tulokasvuonaan. Hänen työnsä ja täydellisen asenteensa ansiosta olen erittäin iloinen, että Bo jatkaa tiimissämme. Olen totta kai myös hyvin tyytyväinen ajajaan, joka paikkaa Bradin jättämän paikan tiimissämme tämän noustesssa Moto2-luokkaan. Niccolo (Antonelli) on oikea ihminen tähän työhän. Hän on kuljettaja, jonka metodi ja tapa työskennellä ovat hyvin samanlaiset kuin Bradilla ja muilla tiimissämme olleilla kuljettajilla. Olen varma, että tämä kaksikko muodostaa jälleen kerran upean tiimin.

Ajo laajentaa toimintaansa ja alkaa pyörittää ensi vuonna myös Moto2-luokan tehdastiimiä. Uuden tiimin kuljettajina tulevat toimimaan parhaillaan Red Bull KTM Ajo -tehdastiimissä kohti Moto3-luokan maailmanmestaruutta kovaa vauhtia menevä eteläafrikkalainen Brad Binder ja suomalaistalliin palaava Portugalin Miguel Oliveira.

Teksti: Ajo Motorsport / Moottoriurheilu.tv

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing