Road Racing 12.10.2016

Ajo Motorsport maailmanmestarina Japaniin – tavoitteena tuplamestaruus

Brad Binder toi Ajo Motorsportille jo tallin viidennen maailmanmestaruuden Aragonin MM-osakilpailussa. Kuva: Ajo Motorsport

Ajo Motorsport lähtee Japanin MM-osakilpailuun tuoreena Moto3-luokan maailmanmestarina sekä Moto2-luokan MM-pistejohtajana.

Red Bull KTM Ajo -tiimin Moto3-luokan kuljettaja Brad Binder voi lähteä tulevana viikonloppuna Japanin Motegin radalla ajettavaan kauden viidenteentoista MM-osakilpailuun rauhallisin mielin. Taskussa on jo tuore maailmanmestaruus, jonka eteläafrikkalainen varmisti Aragonin osakilpailussa vajaa kolme viikkoa sitten. Binder johtaa Moto3-luokkaa ylivoimaisesti 249 pisteellä. Toisena olevalla Espanjan Jorge Navarrolla on 143 pistettä ja kolmatta sijaa pitävällä Enea Bastianinilla 139 pistettä.

– Menneet kaksi viikkoa ovat olleet uskomattomia. Edellisen osakilpailun jälkeen minulla oli kolme päivää pelkkiä haastatteluita. On ollut hienoa saada onnitteluja ja tukea ihmisiltä. Nyt on kuitenkin aika palata töihin ja odotan innolla pääsyä KTM:n puikkoihin, Binder toteaa.

Binderin tallikaveri Hollannin Bo Bendsneyder on sijalla 17 MM-listalla. Rookie-kuljettajalla on haastetta edessä, sillä kaikki kolme seuraavaa Aasian osakilpailua ajetaan hänelle ennestään tuntemattomilla radoilla.

Red Bull KTM Ajo –tiimin väreissä Moto3-luokassa kisaa myös kolmas nuorukainen, kun Ajo Motorsport Academyn japanilaiskuljettaja Tetsuta Nagashima osallistuu nyt kauden toiseen kisaansa villillä kortilla. Aragonin osakilpailussa tämän vuoden MM-debyytin tehnyt Nagashima sijoittui Espanjassa sijalle 23 ja odottaa nyt innolla pääsyä kisaamaan kotiyleisön edessä tavoitellen päästyä 20 parhaan joukkoon.

– Pääsy MM-pisteille Motegissa olisi hieno palkkio koko tiimille, Nagashima toteaa.

Johann Zarco johtaa Moto2-luokkaa vain yhdellä pisteellä, kun kaudesta on jäljellä neljä MM-osakilpailua. Kuva: Ajo Motorsport

Johann Zarco johtaa Moto2-luokkaa vain yhdellä pisteellä, kun kaudesta on jäljellä neljä MM-osakilpailua. Kuva: Ajo Motorsport

Moto2-luokassa sen sijaan Aki Ajon tiimillä riittää edelleen jännitettävää, kun ranskalaiskuljettaja Johann Zarco lähtee Japanin osakilpailuun vain yhden pisteen erolla ennen pahinta vastustajaansa Espanjan Alex Rinsia. Zarcon pari edellistä osakilpailua eivät ole menneet parhaalla mahdollisella tavalla, mutta mies odottaa innolla kisaamista Japanissa, josta hänellä on hienoja muistoja.

– Motegi tulee aina olemaan hyvin erityinen minulle. Saavutin siellä ensimmäisen MM-osakilpailuvoittoni vuonna 2011 ja viime vuonna varmistin siellä maailmanmestaruuden ja voitin osakilpailun. Ei minulla voisi olla sieltä parempia muistoja. Toivottavasti myös tältä viikonlopulta tulee hyvä tulos, Zarco toivoo.

Lisätietoa: www.motogp.com

Teksti: Ajo Motorsport Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Aki Ajolle viides maailmanmestaruus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing