Ralli 26.09.2018

Ajari Piiroselle osakilpailuvoitto ja Rally Trophyn sarjamestaruus

Ajari Piironen matkalla voittoon ja sarjamestaruuteen. Kuva: AKK/Pekka Mäkinen

Rally Trophyn sarjakausi päätettiin Jari-Pekka rallilla Heinolassa. Kuuden erikoiskokeen haastava reitti ei antanut kenellekään armoa.

Kilpailu aloitettiin juuri alle 10 kilometrisellä erikoiskokeella, jonne pohja-aika kirjattiin Juha Karkialle sekunnin erolla Mauri Kaljuseen nähden. Mitään herroilta pois ottamatta, on aikojen uskottavuus aavistuksen kyseenalaista, sillä miehet olivat koko kilpailun toiseksi ja kolmanneksi nopeimmat sekä kanssakilpailijat luokissa hävisivät yli puoli minuuttia. Kolmanneksi nopein aika meni Jani Laaksoselle, neljäs oli Ajari Piironen ja viides Jere Paananen. Toisella erikoiskokeella pituutta oli jo liki 15 kilometriä, pohjat menivät tällä kertaa Paanaselle reilun kymmenen sekunnin erolla Janne Luhtaseen nähden. Kolmas oli Pasi Laaksomaa, neljäs Piironen ja viides Laaksonen.

Erikoiskoe numero kolme oli kahdeksan ja puolen kilometrin mittainen rypistys, jonne hallitsevan mestarin Pasi Laaksomaan triplan tavoittelu päättyi. Teknisen vian edesauttama ulosajo vei miehen laulukuoroon. Paananen jatkoi pohja-ajalla myös tälle pätkälle 2,2 sekunnin erolla Luhtaseen, kolmas oli Piironen, neljäs Juha Järvisara ja viides Laaksonen.

Tauolle saavuttiin Jere Paanasen johdolla, 14,7 sekuntia perässä oli Janne Luhtanen. Kolmantena oli Ajari Piironen, neljäs Jani Laaksonen ja viidentenä Juha Karkia. Tauon jälkeen ajettiin vielä kolme erikoiskoetta.

Ajari Piironen aloitti tauolta hyökkäyksen ja reilun kymmenen kilometrin mittaisella pätkällä eroa tuli reilun sekunnin verran Luhtaseen nähden. Kolmas oli Tomi Huttunen, neljäs Paananen ja viides Markus Latvanen. Viides erikoiskoe oli jälleen liki 15 kilometrinen ja Piironen jatkoi huimaa kyytiä, tällä kertaa eroa liki tuli kymmenen sekuntia Luhtaseen nähden. Kolmas oli Huttunen, neljäs Latvanen ja viides murheista kärsinyt Paananen. Viimeisenä ajettiin kuuden kilometrin rykäisy ja Piiroiselle kirjattiin jälleen pohjat. Huttunen hävisi reilun neljä sekuntia, kolmas oli Luhtanen, neljäs Paananen ja viides Latvanen.

Tauon jälkeisen rynnistyksen myötä voitto meni Ajari Piiroselle 10,6 sekunnin erolla Janne Luhtaseen nähden. Kolmas oli Jere Paananen 16,3 sekuntia Luhtasesta, neljäs oli Tomi Huttunen 38,7 sekuntia Paanasesta ja viides Jani Laaksonen vain 1,9 sekuntia Huttusesta.

Piiroselle tuli samalla voitto myös junioreiden V1600-luokassa, toinen oli Huttunen ja kolmas Timo Karhinen reilun minuutin Huttuselle hävinneenä. Yleisessä luokassa voittoon ajoi Juha Karkia 19,1 sekunnin erolla Mauri Kaljuseen, muita maaliintulijoita ei tällä kertaa ollut.

1400-luokissa junioreissa voitto meni Janne Luhatselle, toinen oli Markus Latvanen reilun minuutin hävinneenä ja kolmas Jukka-Pekka Tanttu reilun minuutin Latvaselle jääneenä. Yleisen luokan voittoon ajoi Paananen, toinen oli Laaksonen ja muita maaliintulijoita ei luokassa ollut.

Viimeisen kilpailun myötä Ajari Piirosesta kruunattiin Rally Trophyn mestari vuosimallia 2018. Toinen oli Janne Luhtanen, kolmas Jani Laaksonen, neljäs Timo Karhinen ja viides Pasi Laaksomaa. Piironen saavutti myös komeasti Rallin Suomen Juniorimestaruus -sarjassa hopeaa.

Kausi 2019 startataan tammikuussa Iisalmessa ajettavan Graceville rallin merkeissä.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta sarjan sivuilta: www.1400trophy.fi

1400 Trophy on myös Facebookissa

Teksti: 1400 Trophy Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli