Enduro 23.03.2018

Aitta ja Leino järjestävät enduron MM-osakilpailumatkaa varten tukileirin

Jiri Leino. Kuva: Marko Vihriä

Turun Moottorikerhon Niko Aitta ja Vantaan Moottorikerhon Jiri Leino järjestävät enduron ajoleirin, jonka tuotolla rahoitetaan heidän matkaansa enduron MM-osakilpailuihin Espanjaan ja Portugaliin. Kumpikin ajoi MM-pisteille Päijänteen Ympäriajossa.

Aitta, 26, ja Leino, 25, ovat kumpikin voittaneet kertaalleen enduron SM-pronssia. Viime viikonloppuna he kilpailivat MM-sarjan avanneessa Päijänteen Ympäriajossa, jossa ajettiin myös SM-sarjan toinen ja kolmas osakilpailu.

Turkulainen Leino sijoittui E1-luokassa lauantaina viidenneksi ja sunnuntaina neljänneksi. Raisiolainen Aitta ajoi samassa luokassa kuudenneksi ja 11:ksi.

MM-sarjassa KTM-kuljettaja Leino on talvisen ”Päitsin” jälkeen neljäntenä ja Honda-ajaja Aitta yhdeksäntenä. SM-luokissaan Leino on toisena (E2) ja Aitta kymmenentenä (E1).

MM-kausi jatkuu kesäisissä merkeissä kahdella osakilpailulla Espanjassa 27.-29. huhtikuuta ja viikkoa myöhemmin kahdella osakilpailulla Portugalissa.

Rahoittaakseen Espanjan-Portugalin-matkaansa kaverukset järjestävät kaikille harrastajille avoimen ajoleirin Raision moottorirata-alueella tiistaina 10. huhtikuuta kello 17-20. Aitta ja Leino toimivat leirillä valmentajina.

Niko Aitta. Kuva: Marko Vihriä

Tarjolla on monipuolista, pääosin kovapohjaista maastoa niin enduropolulla kuin tarvittaessa myös motocrossradalla. Ajopaikalta löytyy tasamaata, lyhyitä ja pitkiä suoria, tiukkoja ja pitkiä mutkia, loivia ja jyrkkiä ylä- ja alamäkiä, kallioita, kivikkoa, ojia, extreme-elementtejä ja niin edelleen.

Tukileirille osallistuvalla pitää olla oma pyörä ja ajovarusteet sekä vähintään jonkinlainen tuntuma enduron tai motocrossin ajamiseen. Mukaan ovat tervetulleita kaikentasoiset ja -ikäiset kuljettajat.

Ryhmäkoko pidetään noin 20 kuljettajassa. Tarvittaessa järjestetään toinen leiripäivä torstaina 12. huhtikuuta.

Osallistumismaksu on 60 euroa per kuljettaja.

Tukileiriin myydään ajopaikkoja myös yrityksille alkaen 95 euroa (+alv. 24%) ajajalta. Lisäksi täysin yrityksille räätälöidyt ajopäivät ovat mahdollisia kesäkauden aikana.

”Viedään Aitta ja Leino enduron MM-osakilpailuihin Espanjaan ja Portugaliin” -tukileiristä tullaan julkaisemaan mediatiedote sekä valokuvia ja YouTube-video. Kaikki osallistujat saavat muistona itselleen valokuvia ja videon (digimuotoisena). Valokuvasta on myös mahdollista tilata juliste Aitan ja Leinon nimikirjoituksilla hintaan 20 euroa (sis. alv. 24% ja toimituskulut).

Ilmoittautuminen torstaihin 5. huhtikuuta mennessä ja lisätiedot:

Marko Vihriä
”Viedään Aitta ja Leino enduron MM-osakilpailuihin Espanjaan ja Portugaliin” -tukileiri
puh. 044 302 3166
marko.vihria@gmail.com
t:mi 81 Media Finland

Teksti ja kuvat: Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro