Jääspeedway 08.01.2018

Ainionvaaran jääspeedway-stadionilla ratkaistaan paikat MM-sarjaan tulevana lauantaina

Ylitornio isännöi jääspeedwayn MM-karsintaa 13.1.2018. Kuva: Ari Vuorela

Tulevana lauantaina 13.1.2018 ratkaistaan kauden 2018 paikat jääspeedwayn MM-sarjaan. Lauantaina ajetaan kahdella paikkakunnalla, Ylitorniossa ja Ruotsin Örnsköldvikissä. MM-sarjaan on paikkoja auki 12 kuljettajalle, kuusi parasta kummastakin karsintakilpailusta. Muut paikat on annettu hallitsevalle maailmanmestarille. Kansainvälinen Moottoriliitto FIM jakaa kaksi villiä korttia ja yksi kuljettaja valitaan MM-kilpailun järjestäjän edustajana.

Ylitorniolla tullaan näkemään todella kovatasoinen kilpailu. Paikalle saapuu useita viime kaudella MM-sarjaa kiertäneitä kuljettajia. Suomen edustajina kilpailussa ovat Pohjois-Karjalan Moottorikerhon Timo Kankkunen ja Oulun Moottorikerhon Matti Isoaho. Kilpailun varamiehet Rami Systä ja Mikko Mäkinen tulevat myös Suomesta.

Suomen edustajat kävivät tutustumassa ennakkoon Ylitornion rataan viime sunnuntaina.

”Rata on hyvässä kunnossa ja se kesti ajamista hyvin, kuluminen oli vähäistä. Profiili on todella ajettava, penkat ovat varmaan 120 cm korkeat, joten turvallisuuskin on taattu,” Kankkunen kommentoi sunnuntain jälkeen.

Ylitorniolla tullaan näkemään todella huippuluokan jääspeedwaytä. Kuljettajakaarti on maailmanluokkaa. Kilpailu alkaa Ainionvaaran stadionilla kello 11.00

Teksti: Timo Eronen

Kankkunen ja Isoaho edustamaan Suomea jääspeedwayn MM-karsintaan

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway