Rata-ajo 09.06.2019

Ahveniston kilpailuviikonloppu Trogenin ja Laitalan kaksintaistelua

Sami-Matti Trogen hallitsi ensimmäistä kisapäivää. Kuva: Tero Niemistö

Kauden toinen kisaviikonloppu käytiin Hämeenlinnan Ahvenistolla auringonpaisteessa ja helteessä. Ensimmäistä päivää hallitsi Sami-Matti Trogen, mutta toisena päivänä pistejohtaja Markus Laitala otti komennon, vankistaen sarjan pistejohtonsa.

Aika-ajon nopein oli kansainvälisessä rallicrossin RX2-sarjassakin kisaava Sami-Matti Trogen, joka pääsi starttaamaan lauantain kilpailuun paalupaikalta. Toiseksi nopein oli Jurvan Botniaringilla dominoinut Markus Laitala, joka jäi kärkiajasta noin kolme kymmenystä. Kolmosruudusta starttasi Elias Seppänen.

Ensimmäinen kisa tiukkaa taistelua sijoituksista

Ahveniston ensimmäinen kisa päästiin ajamaan aurinkoisessa säässä, vaikka iltapäivälle oli ennustettu kovia ukkosia. Aika-ajon nopein, Sami-Matti Trogen, sai hyvän lähdön ja pystyi pitämään kärkipaikkansa. Kakkosruudusta lähtenyt Laitala sai myös hyvän lähdön ja kisan voitosta tuli heti alussa Trogenin ja Laitalan kaksinkamppailu.

Kolmospaikasta käytiin kovaa kilpailua Elias Seppäsen ja Nikita Aleksandrovin kesken. Nämä nuoret kävivät kovaa taistelua myös Botniaringin kilpailuissa. Seppänen ei päästänyt venäläiskuskia ohi ja sai pidettyä kolmospaikkansa loppuun asti.

Laitala ja Trogen kävivät voitosta kovaa taistelua, mutta Laitala ei missään vaiheessa päässyt yrittämään ohitusta. Trogen voitti lopulta reilun kahden sekunnin erolla.

Trogen ajoi kisan nopeimman kierroksen ja pääsi starttaamaan myös toiseen kisaan paalulta.

Toisessa kisassa samat taisteluparit – osat vaihtuivat

Sunnuntain kisa ajettiin lauantain tapaan aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Ensimmäisen kisan tutut taisteluparit pysyivät myös toisessa kisassa. Ensimmäisen kisan voittaja Trogen sai huonon lähdön ja Laitala kaasutti saman tien ohi. Tämä pari karkasi muilta heti alussa ja taistelivat voitosta viimeisille kierroksille asti.

Myös Seppänen ja Aleksandrov jatkoivat taistelua toisessa kisassa. Aleksandrov starttasi kolmosruudusta ja sai pidettyä sijoituksensa lähdön jälkeen. Seppänen ahdisteli venäläistä koko kisan, mutta ajoi viimeisillä kierroksilla hänen peräänsä ja hänen autonsa etusiipi irtosi. Seppäsen vauhti tippui tämän seurauksena ratkaisevan paljon eikä hän pystynyt taistelemaan kolmossijasta.

Trogen ja Laitala kävivät voitosta kovaa taistelua aivan loppuhetkille asti, mutta auto otti liikaa lämpöä, minkä seurauksena vauhti tippui paljon ja Laitala voitti lopulta hieman alle kolmella sekunnilla.

– Eka kisa oli hyvä lähdöstä voittoon, ei mitään ihmeellistä. Tokassa kisassa tuli huono lähtö ja tipuin toiseksi. Ajoin pitkään perässä mutta lämmöt nousi vähän liikaa ja tipuin, Trogen kommentoi formulaviikonloppuaan.

– Perjantaina oltiin vielä vähän edellä. Lauantain aika-ajossa kaveri oli jo edellä ja lauantain kisassakin meni edelle. Tänään haettiin vähän parempaa ja siinä onnistuttiin ihan hyvin, summasi Laitala koko viikonlopun.

Teksti: Formula Academy Finland

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo