Rata-ajo 31.05.2017

Ahvenisto 50v: Suvi Jyrkiäinen kotikisaansa legendaariselle radalle

Suvi Jyrkiäiselle Ahvenisto on kotirata. Kuva: Suvi Jyrkiäinen Racing Facebook

Hämeenlinnalainen autourheilija Suvi Jyrkiäinen pääsee ajamaan erityisissä juhlatunnelmissa tulevana viikonloppuna, kun nuorella naisella on edessään V1600-luokan osakilpailut Ahveniston 50-vuotisjuhlien yhteydessä.

Hämeenlinnalaisena Jyrkiäisen ei tarvitse kauaa miettiä vastausta kysymykseen lempiradasta.

– Ahvenisto on kotirata ja ehdottomasti suosikkini. Ei tämmöistä ole missään muualla, erikoinen rataprofiili korkeuseroineen tekee tästä hienon. Lisäksi tunnelmaa lisäävät lähellä rataa olevat kaiteet ja turva-alueet. Virheisiin ei juuri ole varaa, Mazdalla ajava Jyrkiäinen luonnehtii.

Jyrkiäisellä on autourheilu verissä, sillä hänen äitinsä on naisten rallin maailmanmestari Minna Sillankorva. Esikuvia löytyy äidin lisäksi ehkä yllättäen vuosikymmenten takaa.

– Äiti on tietysti idoli ja esikuva ja sen lisäksi Matti Alamäen kilpailuja olen seurannut. En tietysti ollut edes syntynyt, kun Matti ajoi, mutta olen katsonut videoita 80-luvulta ja niissä on kyllä hienoa menoa, Jyrkiäinen kertoo.

Ahvenistolta Jyrkiäinen hakee ehjää viikonloppua.

– Lähtökohta on se, että maaliin päästään kilpailulähdöissä. Täytyy vähän seurata, kuinka esimerkiksi saadaan alustan säädöt kohdalleen ja miten se vaikuttaa auton tuntumaan. Toivottavasti paljon yleisöä tulee katsomaan hienoja kisoja, Jyrkiäinen kannustaa.

Teksti: FTCC / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta