Rata-ajo 15.06.2017

Aarni Salminen taisteli Spassa yli 50 Clio Cup -kuljettajan kanssa

Aarni Salminen kisasi viikonloppuna Belgiassa. Kuva: Salminen Racing

Salminen Racingin Aarni Salminen osallistui viikonloppuna Spa-Francorchampsin radalla järjestettyyn Keski-Euroopan ja Ranskan Clio Cup:ien yhteiseen Spa Euro Race -kilpailuun. Legendaariselle Belgian radalle kokoontui yhteensä 52 Clio Cup -kuljettajaa 9.-11. kesäkuuta.

Kilpailu oli Aarni Salmisen ajaman Clio Cup Central Europe (CCCE) -sarjan toinen kilpailuviikonloppu, johon kuuluivat lauantaille ja sunnuntaille omat aika-ajot ja kilpailut perjantain treenipäivän lisäksi. Suomalaisen loistavat sijoitukset antoivat vielä odottaa itseään, mutta kierrosaikoja pystyttiin takomaan jo aivan kärkijoukon vauhtiin hyvin vähäisellä kokemuksella kovavauhtisista radoista.

– Perjantaina Clioille oli varattu kaksi puolen tunnin treenivetoa, mutta pystyimme osallistumaan vain jälkimmäiseen, koska väärinkäsityksen vuoksi autossa oli ensimmäisen harjoituksen alkaessa väärät renkaat alla. Koko perjantain jatkunut sade taukosi juuri ennen toista treeniä, joten käytiin monen muun kuljettajan kanssa ajamassa alkuun yksi kierros sadekelin renkailla ja käytettiin treeniaikaa slicksien alle vaihtamiseen radan jo kuivuttua liikaa. Radan osasin jo entuudestaan ulkoa ja vapaissa harjoituksissa saatiin muutama kierros alle ennen kisapäiviä, auton säätöjen hakeminen jäi treenin vähyyden vuoksi lähes nollaan, Salminen kertoo.

Lauantaille sää oli jo kirkastunut, joten ensimmäiset aika-ajot päästiin ajamaan kuivalla radalla. Salmisen sijoitus oli koko joukon 33:s. ja CCCE:n 19:s, siististi käydyn kilpailun tulos oli 16:s. Aika-ajossa hajonnut takarengas hieman sekoitti viikonlopun rengasvalintoja.

– En tiedä missä rengas hajosi, aika-ajo tuli kuitenkin vielä tosi varman päälle. Kisassa kaikki sujui ihan ok. Turva-auton takaa lähtö vie vähän alkuruuhkaa pois ja koko kilpailu sujuikin siististi omalta osalta. Kerran turva-auto palasi radalle kolarin takia ja keräsi taas porukan kasaan. Aika-ajossa tuli vielä kokemuksen puutteen vuoksi moneen paikkaan nostettua aivan turhaan, mutta nyt piti moni paikka uskaltaa ajaa jo kerralla kaasu auki. On kyllä maineensa arvoinen rata, ja letkassa pääsi ajamaan ihan tosissaan kilpaakin, Salminen toteaa.

Lauantai-iltana auton alusta säädettiin vastaamaan hieman radan vaatimuksia päivän aikana saadun kokemuksen perusteella. Sunnuntaina toiseen aika-ajoon lähdettiin ensimmäisen kilpailun renkailla, kun uudet merkityt renkaat olivat käytetty jo rengasrikon vuoksi. Auton alustasäädöt osoittautuivat oikeiksi, mutta yli 50 auton kiertäessä rataa kunnollista nopeaa kierrosta ei saatu. Aika-ajotulokset olivat 29. ja CCCE:n 14. Kilpailussa auto kärsi pieniä vaurioita kolarin seurauksena, mutta tulos oli kuitenkin hyvin yhdeksäs.

– Aika-ajossa oli vähän ruuhkaa ja piti nostella muiden takana. Vain reilut puoli sekuntia sain eilisestä parannettua, vaikka auto tuntui paljon paremmalta. Kilpailun ensimmäiset kierrokset ajettiin tosi tiiviissä letkassa, mutta ohi ei päässyt. Viidennellä kierroksella kaksi edellä ajavaa osuivat toisiinsa, ja toinen pyörähti suoraan eteen, onneksi vauriot olivat kuitenkin vain kosmeettisia etupuskurin revettyä. Turva-auto kävi tässäkin lähdössä radalla, ja sen poistuttua autoni kärsi vielä hetkellisesti jostain polttoaineviasta, joka aiheutti vähän lisätyötä letkassa takana olevien kanssa. Sijoitus oli kuitenkin ihan ok, ja varsinkin lähes kärjen vauhtiin yltävät kierrosajat ovat hieno juttu. Koko viikonlopusta jäi tosi positiivinen fiilis, toivottavasti päästään tälle radalle pian uudestaan, Salminen kertoo tyytyväisenä.

Tällä kaudella tiimin suunnitelmissa on ajaa vielä ainakin kaksi kilpailua Clio Cup Central Europe -sarjaa. Mahdollisia vaihtoehtoja olisivat ainakin Nürburgring ja Hockenheim.

– Pari kilpailua Saksassa on tarkoituksena vielä tällä kaudella ajaa, ainakin tuo Nürburgring kiinnostaisi. Tähän kilpailuun lähdettiin aika kiireellä, joten nyt pitää tehdä autolle taas pieni huolto ja päästä testaamaan ennen seuraavia kilpailuja, Salminen lopettaa.

Teksti ja kuvat: Salminen Racing tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo