Jääspeedway 27.02.2016

Aakko vei Jääspeedwayn SM-finaalin

Kuvassa SM-mitallikolmikko. Vasemmalla Mikko Jetsonen, keskellä mestari Antti Aakko ja oikealla Tomi Norola. Kuva Tomi Nevanperä.

Varkaus Racing Teamin Antti Aakko on voittanut Varkauden Speedway Stadionilla päättyneen jääspeedwayn SM-Finaalin. Toiseksi sijoittui Pohjois-Karjalan Moottorikerhon Mikko Jetsonen, kolmanneksi Seinäjoen Moottorikerhon Tomi Norola ja neljäs oli Vaasan Moottorikerhon Mats Järf.

Alkuerissä Aakko ja Järf etenivät voitosta voittoon ennen kuin kohtasivat erässä 19. Siinä Järf otti startista kärkipaikan, mutta toiselle kierrokselle lähdettäessä Aakko tuli sisäkautta ohitse ja ajoi erän voiton. Näin Aakko maksimipistein 15 suoraan finaaliin. Järf menetti siis yhden pisteen mutta 14 pistettä riitti toiseen suoraan finaalipaikkaan. Mikko Jetsonen ajoi vahvasti 13 pistettä. Timo Kankkunen ja Tomi Norola 10 kumpainenkin ja Teppo Toivola selvisi 9 pisteellä viimeisenä semifinaaliin.

Semifinaalia hallitsi Jetsonen startista maaliin lunastaen paikan finaalissa. Norola piti pintansa toisena ja kokeneen Timo Kankkusen kohtalona oli pudota ensimmäisenä ulos finaalista. Teppo Toivola saavutti ruutulipun viimeisenä.

Finaalissa sisäradalta startannut Aakko lähti terävimmin liikkeelle saaden Järfin kantaansa. Toisella kierroksella etukaarteen lopussa Järfin pyörä hyppäsi ja mies teki näyttävät loikat. Sitkeästi mies yritti roikkua pyörässä kiinni, mutta lopulta miehen oli annettava periksi ja hän tuuskahti takasuoran sisäpenkkaan. Tämän manööverin jälkeen Aakko ajoi ylhäisessä yksinäisyydessä ylivoimaiseen mestaruuteen. Jetsonen nousi Järfin epäonnen myötä hopealle ja Norola pronssille.

Yhdeksännen Suomen mestaruutensa voittanut Aakko oli kilpailun jälkeen tyytyväinen mies.
– Väsynyt, mutta onnellinen. Mestaruutta lähdettiin tavoittelemaan ja se saavutettiin, niin totta kai olen tyytyväinen. Järf on kova vastus ja hänen voittamisensa oli hienoa. Pääsin pistämään järjestyksen kohdalleen, mies naurahtaa. Pyörä toimi, mies toimi, oikein hieno päivä. Kun kaikki eränsä voittaa, niin tulos ei voi parempi olla, päättää tuore mestari.

Kilpailun järjestelyt Varkaudessa sujuivat erinomaisesti ja runsaslukuinen määrä, n. 1300 katsojaa näkivät hienon taistelun SM-mitaleista.

Tulokset:

 1. Antti Aakko VRT 15+3
 2. Mikko Jetsonen P-KMK 13+3+2
 3. Tomi Norola SeMK 10+2+1
 4. Mats Järf VaMK 14+d
 5. Timo Kankkunen P-KMK 10+1
 6. Teppo Toivola ASMP 9+0
 7. Jussi Nyrönen P-KMK 8
 8. Matti Isoaho OMK 8
 9. Janne Vilponen ASMP 8
 10. Tomi Kirilov PirMM 6
 11. Matias Rantala PirMM 5
 12. Jarmo Malinen TSMU 5
 13. Markku Weckman MP-Tuki 3
 14. Rami Systä Jamoke/UA 3
 15. Miko Ronkainen KMS 2
 16. Jani-Pekka Koivula SeMK 1

Teksti Tomi Nevanperä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway