Rata-ajo 15.09.2019

Pajurannan autokunta neljänneksi Vallelungan GT4-kilpailussa

Juuso-Matti Pajurannan autokunta ajoi neljänneksi Vallelungassa. Kuva: Sport & Comunicazione

Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta osallistui viikonloppuna Vallelungassa Italian GT4-sarjan osakilpailuun V-Action -tiimin Maseratilla yhdessä italialaisten Adriano Bernazzanin ja Leonardo Becaglin kanssa.

Pajuranta osallistui ensimmäiseen ja kolmanteen vapaaseen harjoitukseen, joista ensimmäisessä hän kellotti pohja-ajan ja kolmannessa oli toiseksi nopein.

Lauantaina iltapäivällä kolmannen harjoituksen jälkeen kaasuteltiin aika-ajo, missä autokunnan jokainen kuljettaja ajoi yhden 15 minuutin session. Sastamalalainen oli omasta autokunnastaan viimeisenä vuorossa ja oli oman sessionsa kolmanneksi nopein, jääden pohja-ajasta vain 0,25 sekuntia.

Aika-ajon tulokseen lasketaan kuitenkin kaikkien kolmen kuljettajan nopein kierrosaika yhteen, ja sen perusteella lähtöruuduksi muodostui viides sunnuntain kilpailuun.

Pajuranta pääsi aloittamaan kilpailun ja kolmen tunnin rykelmästä hänen osuutensa oli ajaa ensimmäinen tunti, sillä sarjan säännöissä määrätty pakollinen varikkopysähdys tunnin ja kahden tunnin kohdalla, missä samalla vaihdetaan myös aina kuljettaja.

Sastamalalainen aloitti kilpailun räväkästi ja nousi jo heti lähdön jälkeen kolmanneksi sekä muutama kierros myöhemmin toiseksi. Muista autokunnista poiketen suomalainen oli liikkeellä aika-ajon ajetuilla renkailla ja joutui siten alussa antamaan hieman tasoitusta muille. Pajuranta hoiti kuitenkin oman leiviskänsä hienosti ja toi auton vaihtoon toisena.

Vielä vain muutaman kierros ennen maalia autokunta oli kilpailussa kolmantena, mutta viimeisenä ajovuorossa ollut Bernazzani ei pystynyt pitämään takanaan Ebirmotorsin autokunnan Porschea ja näin lopputuloksiin kirjattiin sastamalalaisen autokunnalle neljäs sija.

– Omalta osalta viikonloppu sujui ihan hyvin ja pystyin pitämään kohtuullista vauhtia. Lauantaiaamun kolmannessa harjoituksessa oli tarkoitus päästä itse hieman enemmän ajamaan, mutta perjantaina tullut vaihdelaatikkovika vei meiltä oikeastaan koko toisen harjoituksen. Jouduttiin ajamaan kolmeen mieheen sitten tuo kolmas tunnin mittainen harjoitus.

– Harmittaa tietysti, että jäätiin palkintokorokkeen ulkopuolelle, mutta lopulta yllättävän lähelle päästiin, sillä oli tiedossa, että italialaiskaksikko rinnallani ei ollut kaikkein kilpailukykyisin. Seuraavassa kilpailussa Mugellossa on tarkoitus, että rinnallani ajavat samat kaverit kuin Monzan avauskilpailussa, Pajuranta kertoi.

Italian GT4-sarjan kausi jatkuu seuraavaksi lokakuun alussa Mugellossa, jossa myös sastamalalainen nähdään jälleen Maseratin puikoissa.

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo