Road Racing 03.09.2019

Koskinen pistesijoille Espanjan mestaruussarjassa Albacetessa

Kenny Koskinen kiisi pisteille Albacetessa. Kuva: Pepe Sanchís.

Ratamoottoripyöräilyn Espanjan mestaruussarjan SuperSport-luokan kilpailukausi 2019 jatkui viime viikonloppuna helteisessä Albacetessa. Kallio Racing Junior -tiimin 15-vuotias Kenny Koskinen ajoi sunnuntaina hienon suorituksen ja saavutti samalla yhden omista tavoitteistaan ollen 11:s ja päästyään näin kiinni pistesijoihin.

Koskiselta löytyi vauhtia harjoituksissa, mutta aika-ajoissa hän ei onnistuttu saamaan suoritustaan ihan nappiin ja lähtöpaikaksi määräytyi 27:s ruutu. Aika-ajojen jälkeen Koskisen pyörään tehtiin muutoksia ja radan hankalimpiin kohtiin mietittiin ratkaisuja. Muutokset olivat toimivia, sillä sunnuntain warm upissa Koskinen löysi taas hyvän luoton pyöräänsä ja paransi omaa parasta aikaansa, mikä lupaili hyvää kisaa ajatellen.

Sunnuntain kisassa Koskinen otti hyvän startin ja onnistui tekemään tärkeitä ohituksia heti alussa. Näin hän oli jo muutaman kierroksen jälkeen kiinni pistesijakamppailussa. Koskisen ajo kulki hyvin läpi kisan ja viimeisellä kierroksella tehdyt kaksi loistavaa ohitusta viimeistelivät mahtavan kilpailun. Ruutulipulle Koskinen ajoi sijalla 11 ollen omassa luokassaan kymmenes.

– Tuntui uskomattoman hienolta, että poika pystyi ajamaan tällaisen kisan täällä Albacetessa. Nämä onnistumiset tuovat aina lisää itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. Vaikka kyllä sitä itseluottamusta oli havaittavissa jo kisapäivän aamunakin, kun tämä 15-vuotias Kenny oli lyönyt vetoa, että tänään ajetaan pisteille ja niinhän niitä pisteitä myös tuli, kertoo Vesa Kallio tyytyväisenä Kallio Racingiltä.

Kallio Racing Junior -tiimissä oli syytä iloon onnistuneen kilpailun ansiosta. Kuva: Pepe Sanchís.

Myös kuljettaja itse oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Tämän viikonlopun tavoite oli päästä pistesijoille ja se saavutettiin. Harjoituspäivinä parannettiin askel askeleelta ja perjantaina vauhti oli kohdallaan, mutta lauantain aika-ajoon tehty muutos pyörään ei toiminutkaan toivotulla tavalla ja aika-ajon tulos oli aika huono. Sunnuntain warm uppiin pyörän säätöjä muutettiin ja tuntuma oli paljon parempi, joten tiedettiin, että kisassa voidaan taistella hyvistä sijoituksista. Kisa oli pitkä ja lämmin, mutta olen tosi iloinen, että pystyin niin kaukaa lähtöruudukosta nousemaan niinkin hyville sijoituksille. Eli nyt todella hyvillä fiiliksillä seuraavaan kisaan Navarraan, Koskinen luotasi.

Kallio Racing Junior tiimin kausi jatkuu 5. – 6. lokakuuta Espanjan Navarrassa.

Kilpailun tulokset

Teksti: Kenny Koskinen Tiedotus.

Kuvat: Pepe Sanchís

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing