Road Racing 09.08.2016

8-vuotiaalle Salmelalle MiniGP-luokan voitto

8-vuotias Rico Salmela nousi ensimmäistä kertaa MiniGP-luokan palkintopallin korkeimmalle korokkeelle Alastaron osakilpailussa.

8-vuotias Rico Salmela tekee uskomatonta jälkeä luokassa kuin luokassa. Nuorukainen debytoi tällä kaudella MiniGP-luokassa ja kruunasi nyt edellisten kahden kilpailun pronssin ja hopean kullalla.

Minimotokuljettaja Rico Salmelan kokeilut isommassa pyöräluokassa, MiniGP:ssä, ovat osoittautuneet nousujohteiseksi.
 Debyyttikilpailussaan Kemorassa Salmela saavutti pronssia, jonka jälkeen Imatralla hopeaa ja viime viikonvaihteessa Alastarolla lauantaina 8-vuotias nappasi voiton.

Sunnuntain startissa Salmelan vauhti riitti Alastaron radalla neljänneksi.

– Kehitys on ollut uudessa luokassa huomattavaa, se on tullut tiimillekin vähän yllätyksenä. Harjoittelua vielä vaatii, että saadaan vähän varmuutta lisää ja uusi laite tutummaksi, Ricon isä Tero Salmela kertoo.

Ensi vuonna Salmelan olisi tarkoitus näillä näkymin ajaa koko kausi MiniGP-luokassa Suomessa sekä mahdollisesti joitain kisoja ulkomailla minimotolla.

Alastaro Rico Salmela

Seuraavaksi Salmelalla on edessä syyskuun alussa Hollannissa ajettava minimotokilpailu Hollannin mestaruussarjan jatkuessa kesätauon jälkeen.

– Siellä yritetään täysillä saada sarjan johtopaikkaa kiinni. Tällä hetkellä Rico on sarjassa toisena 50 pistettä perässä ykköstä. Jäljellä on vielä kolme kisaa eli kuusi kisalähtöä, joista jaossa 150 pistettä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv
Kuvat: Rico Salmelan tiedotus

Salmela jälleen podiumille

8-vuotias Salmela podiumilla MiniGP-debyytissaan

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing