Motocross 21.03.2019

8-vuotias motocross-kuljettaja Viktor Leppälä hakee kansainvälistä kokemusta

Viktor Leppälä suuntaa hakemaan kokemusta kansainvälisistä kisoista.

Kansainväliset kilpailukokemukset houkuttelevat vain 8-vuotiasta motocross-kuljettajaa Viktor Leppälää, joka suuntaa tulevalla kaudella 2019 ulkomaille kotimaan kilpailujen lisäksi.

65cc-luokassa ajavan Leppälän kausi alkaa huhtikuussa EM-65cc-karsintakisoilla Slovakiassa ja Belgiassa. Jos vauhti riittää ja tiimi saa rahoituksen riittämään, Leppälä aikoo ajaa myös sarjan loput kolme osakilpailua Euroopassa.

– Pyrimme ajamaan Virossa ja Latviassa mahdollisimman paljon kisoja, koska 65cc-luokassa kyseisissä maissa taso on kansainvälinen ja äärimmäisen kova, Viktor kertoo.

Leppälä aikoo ajaa Suomessa mahdollisimman paljon MX-kilpailuita, mutta täyden sarjan ajaminen lienee mahdottomuus kisojen päällekkäisyyksien vuoksi.

– Kyllä Suomessa MX-liigassa on hyvä taso ja osallistujamäärät ovat olleet suuria. MX-liigan tärkeys on meille suuri, koska sarjan suosituksien perusteella valitaan Yamaha kuskeille suunnattu BluCru Cup. Yamaha järjestää tapahtuman, johon Euroopasta valitaan 40 kuljettajaa eri maista ajamaan kilpailut Assenissa Hollannissa.

Leppälä osallistuu sarjaan Yamaha yz65-pyörällä ja pyrkii olemaan toinen Suomesta lähetettävistä kuskeista.

– Kokemusta pyrimme hakemaan ulkomailta erilaisista radoista. Kilpailuissa ei ratoja huolleta niin paljon kuin kotimaassa, eli ajotekniikkaa tulee parantaa paljon pärjätäkseen kuluneilla radoilla, Leppälä tiivistää päätöstään ulkomaankilpailuihin lähtemisestä.

Leppälän talviharjoittelukausi on ollut haastava, sillä alkutalvella harjoitteluun tuli tauko rannevamman takia. Poikki menneen ranteen jälkeen Leppälä pääsi aloittamaan ajamisen vasta tammikuussa.

– Talvella ajoimme paljon jäärataa ja pääsimme poikkeusluvalla (ikäraja 10–16) osallistumaan jääradan-sm-kisojen yhteydessä ajettavaan junioriluokkaan.

Tuossa luokassa sai ajaa 65cc–85cc 2t ja 150cc 4t -pyörillä.

– Tyytyväisiä oltiin uuden lajin antamiin haasteisiin ja siitä saamiimme oppeihin. Kelvollista vauhtia pystyi 65cc pyörällä kisoissa ajamaan, eli rohkeasti uusia kuskeja mukaan vaan! Kehitystä tapahtui ja jääradalla olisi monelle motocrossarille paljon annettavaa. Jääradallekin olisi hyvä saada juniori kuskeja lisää, Leppälä vinkkaa.

– Jäärataa on helppo lähteä ajamaan, sillä suuria muutoksia ei omaan motocross-pyörään tarvitse tehdä, että pääsee ajamaan.

Leppälä on hakenut tuntumaa motocrossiin nyt helmi-maaliskuussa omilla ajoleireillä niin Suomessa talviradoilta, Latvian ulkoradoilta kuin Viron Adrenalin areenaltakin sisähallista.

– Virossa ajetuissa hallikilpailuissa ollaan jo päästy hyvään kisavauhtiin ja parhaimmillaan kisaerissä kolmen parhaan joukkoon. Paljon on vielä tehtävää, mutta uskomme siihen, että haastamme vielä joku päivä kaikki nopeimmat kuskit kilpailuissa.

Viktor Leppälän matkaa ulkomaankisoihin voi seurata Facebookissa nimellä Viktor Leppälä #777 ja Instagramissa nimellä viktor_leppala777.

Teksti: Viktor Leppälän tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross