Motocross 05.09.2018

8-vuotias Eeka Laaksonen Viron motocross-sarjan mestariksi – Paalasmaa toiseksi

Suomeen saatiin sekä Viron ENKV-sarjan mestaruus että toinen sija 8-vuotiaiden Eeka Laaksosen ja Samuel Paalasmaan toimesta. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Suomen nuori motocross-lahjakkuus, 8-vuotias Eeka Laaksonen vei nimiinsä Viron motocross-sarjan ENKV:n 50 cc -luokan mestaruuden lähes täydellä pistepotilla. Nuorukainen voitti sunnuntaina ajetun finaalin ja päätti kauden hyvillä mielin, vaikka edellisenä päivänä Suomessa ajetun 50 cc -luokan kilpailun tekninen vika vähän harmittikin.

Lauantaina Miehikkälässä ajettiin motocrossin kansallisen 50 cc -luokan kisat Classic-kilpailun yhteydessä. Eeka Laaksonen kellotti aamun aika-ajoissa nopeimman ajan. Ensimmäisessä lähdössä nuorukainen nappasi kärkipaikan ja piti sitä aina viimeiselle kierrokselle, kunnes tekniikkaongelma iski ja hän joutui keskeyttämään  kärkipaikalta. Voittoon ajoi Samuel Paalasmaa, toiseksi Jere Igo ja kolmanneksi Leo Huuskonen.

Toiseen lähtöön Laaksosen pyörä korjattiin tauon aikana, ja hän kaasutteli ylivoimaiseen voittoon, mutta ensimmäisen lähdön keskeytyksestä johtuen, se ei riittänyt podiumpaikkaan, vaan järjestys palkintokorokkeella oli Paalasmaa, Huuskonen ja Igo.

Sunnuntaina Laaksonen matkasi Viroon, jossa ajettiin ENKV-sarjan viimeinen kahdeksas osakilpailu Toilassa Pühajõen motocross-radalla.

Eeka Laaksonen nappasi Viron sarjasta 17 voittoa ja yhden toisen sijan. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Aamun aika-ajoissa tuttuun tapaan suomalaiskaksikko Laaksonen-Paalasmaa nappasi kärkipaikat.
Päivän kisalähdöissä Laaksonen otti molemmista holeshotit ja tuuletti voittajana ruutulipulle. Nyt vuorostaan Paalasmaa kärsi tekniikkamurheista, mutta siitä huolimatta suomalainen oli päivän totaalin neljäs.

Suomea edustamassa olivat myös Roope Kosonen (sija 14), Julius Vierikka (sija 19), Elias Vierikka (sija 21) ja Retu Laaksonen (sija 22).

Viron ENKV-sarjaa ajettiin kesän aikana yhteensä 18 lähtöä, joista Laaksonen vei nimiinsä 17 ollen kerran sijalla 2. Suomalainen kuittasi koko 50cc-luokan sarjan voiton itsellleen saaden 397 pistettä. Toiseksi sarjassa tuli 8-vuotias Paalasmaa 302 pisteellään ja kolmanneksi Lucas Leok, joka keräsi 272 pistettä.

– Lauantain tekniikkaongelmat harmitti, kun Salossa kävi samoin, olisi ollut kiva saada ajettua ehjä kisa Suomessakin, mutta onneksi tuli Viron sarjan voitto, Laaksonen totesi.

Seuraavan kerran nuorukainen on tositoimissa viikonloppuna, kun hän osallistuu 24MX sänkicrossi-tapahtumaan ja parin viikon päästä Virossa ajetaan Äksicupin kolmas ja viimeinen osakilpailu.

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Eeka Laaksosen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross