Road Racing 17.04.2019

Klemetti hyvässä vauhdissa PreMoto3-luokassa Espanjassa

Lenni Klemetti oli vauhdissa Jerezissä. Kuva: Motomarket Racing -tiedotus.

Motomarket Racingin Lenni Klemetti jatkaa tällä kaudella PreMoto3-sarjassa Espanjan ESBK-sarjassa. Muutamien sääntömuutosten myötä luokkaan on saatu mukavasti osallistujia ja luokka näyttää paljon tasaisemmalta viime vuoteen nähden.

Klemetti aloitti kautensa viime viikonloppuna Jerezissä, Espanjan Superbike-mestaruussarjan yhteydessä ajetussa PreMoto3-luokan avauksessa.

Aika-ajot sujuivat Klemetiltä hienosti. Säätöhommat osuivat oikeaan, vaikka tiedonkeruuta ei vielä saatu toimintakuntoiseksi. Klemetti paransi tasaisesti vauhtiaan. Lopulta sijoitus oli kuudes ja paikka toiseen riviin.

Kilpailuun lähdettäessä sjioitus vielä parani yhden hylkäyksen takia, eli lähtöpaikkana oli viides ruutu.

Hyvin lähtenyt Klemetti taisteli kilpailussa sijoista 5-7, mutta kohti kilpailun loppua sai pidettyä kaksi kilpakumppania takanaan ollen maalissa neljäs. Sijoitus sai riittävästi ihmettelyä aikaiseksi, joten espanjalaiset päättivät tutkia pyörää vähän enemmän. Klemetin Motormarket Racing -tiimin onneksi ei sitä silloin tarvinnut aukaista, vaan moottori sinetöitiin ja tiimi sai jatkaa töitä.

Ilman isompia muutoksia päätettiin lähteä sunnuntain starttiin ja siinä Lenni hoiti homman myös tyylikkäästi, ollen maalissa viides. Kaksi loistavaa pistesijaa siis kotiin tuomisena.

Sunnuntain kisan jälkeen pyörän purkuun, sylinterikansi, venttiilit ja nokka-akselit olivat mittausten kohteena ja pari tuntia myöhemmin kaikki todettiin olevan ok ja nuoren kuljettajan parhaat sijoitukset olivat totta.

Nyt Klemetti menee intoa täynnä kohti seuraavaa Barcelonan-osakilpailua, ja sinne tiimin pitäisi saada myös tiedonkeruu toimintaan, mikä helpottaa säätötyötä ja toivottavasti auttaa parantamaan vielä sijoituksia.

Lenni Klemetti ajoi tasaisen varmasti. Kuva: Motomarket Racing -tiedotus.

Tulokset

Teksti: Motomarket Racing -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing