Rallisprint 07.01.2019

78 kilpailijaa mukaan sunnuntaina ajettavaan Lahden Top Building Rallisprintiin

Viime vuoden voittaja, OriUA:n Mika Myllylä asettuu myös viivalle sunnuntaina ajettavaan kilpailuun. Kuva: Marko Kyöstilä

Lahden UA:n järjestämä rallisprint ajetaan jälleen Lahdessa, Villähteen Hokkarassa. Kilpailu alkaa sunnuntaina klo 11 ja muutamaa tuntia myöhemmin tiedetään kuka tällä kertaa oli nopein.

Rata on tälle vuodelle ajosuunnaltaan päinvastainen kuin aiempina kolmena vuonna. Nyt rata kierretään myötäpäivään. Tällä ratkaisulla niin katsojille kuin kilpailijoillekin tuodaan uutta mielenkiintoa ja haastetta. Radan mitta on edelleen noin neljä kilometriä, sisältäen huippunopeita suoria, kuin myös tiukkoja mutkia ja risteyksiä sekä yhden ison hyppyrinkin.

Kilpailussa kamppaillaan Historicien sprint-sarjan toinen osakilpailu, lisäksi Kaakkois-Suomen alueen kuljettajat kilvoittelevat aluemestaruuspisteistä. Melkoisen matkan takaakin mukaan on lähdetty, yksi kilpailija edustaa Yläkemijoen UA:ta.

Kaksinkertainen voittaja, AnkUA:n Jukka Tenho on ilmoittautunut mukaan parantamaan viime vuoden epäonnistumista. Myös viime vuoden voittaja, OriUA:n Mika Myllylä on Mitsubishillaan ilmoittautunut mukaan. Myös muissa luokissa on totuttuja menestyjiä mukana, toki menestysnälkäisiä uusiakin kilpailijoita on mukana. Junioreissa voittoa lähtee esimerkiksi tavoittelemaan Rantasalmella voitokkaasti kautensa avannut MäntsMK:n Tuukka Hallia. Kilpailun ilmoittautumisajan puitteissa mukaan ilmoittautui 78 kuljettajaa.

Teksti: Jani Seppälä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint