Maarata 18.04.2018

74. maaradan SM-finaali Tampereella avaa ratalajien SM-finaalit

74. maaradan SM-finaali ajetaan Tampereen Teivossa lauantaina 9. kesäkuuta. Kuva: Lea Häyrinen

Moottoripyörien ratalajien SM-finaalien kilpailukausi polkaistaan käyntiin, kun järjestyksessään 74. maaradan SM-finaali ajetaan Tampereen Teivossa lauantaina 9. kesäkuuta. 39. Speedwayn pariajon SM-finaali ajetaan Porissa 7. heinäkuuta. Nuorten U21 speedwayn henkilökohtainen SM-finaali on omassa lajissaan 29. ja se järjestetään 8. heinäkuuta Porissa. Kotimaisen kalenterin viimeinen SM-finaali tulevalla kaudella on henkilökohtainen finaali Haapajärvellä 5. elokuuta.

Tämän vuoden uutuutena speedwayn osalta on isojen Euroopan liigojen sopima vapaa viikonloppu elokuun alussa. Käytännössä päällekkäisyyksien välttämiseksi ovat lajin pääsarjat sopineet, ettei 3.-5. elokuuta ajeta. Näin kyseinen viikonloppu on pyhitetty kansallisille mestaruusfinaaleille ympäri Eurooppaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kaikilla suomalaisillakin kuljettajilla on oikeus ja mahdollisuus halutessaan osallistua SM-finaaliin, joka siis ajetaan Haapajärvellä sunnuntaina 5. elokuuta. Mikäli ilmoittautumisia tulee riittävästi, on kalenteriin varattu SM-karsinta ajettavaksi Porissa 7. heinäkuuta.

Tulevan kauden SM-finaalien ilmoittautuminen on aukaistu Moottoriliiton internet-sivuilla. SM-finaaleihin ilmoittaudutaan keskitetysti ja itse kilpailupäivään suhteutettuna jopa erittäin aikaisin, jotta mahdolliset karsintakilpailut, tai muut kuljettajien karsintamallit saataisiin ratkaistua hyvissä ajoin. Tämä sama järjestelmä on ollut käytössä jo useita vuosia, joskin keskitetty päivämäärä on uudempi tuttavuus.

Ilmoittautuminen kaikkiin tulevan kauden SM-finaaleihin päättyy 15. toukokuuta klo 23.59. Moottoriliiton sivuston kautta otetaan vastaan ainoastaan SM-finaalin ilmoittautumisia. Tapahtumien mahdolliset lisäluokat ilmoittautuvat lisämääräyksen ohjeiden/yhteystietojen mukaan.

Teksti: Ratalajiryhmä/SML

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata