Motocross 31.03.2018

7-vuotias Viktor löysi motocrossista intohimoisen harrastuksen 3-vuotiaana

Viktor Leppälä odottaa jo innolla kauden 2018 alkua. Kuva: Tommi Anttila

7-vuotias Viktor Leppälän intohimona on motocross. Ylöjärven nuori lupaus tulee debytoimaan tulevalla kaudella 65-kuutioisten luokassa.

Kun Viktor Leppälä oli 2-vuotias, hän aloitti ”moottoriurheilu-uransa” mönkijän puikoissa. Iän ja ajokokemuksen kartuttua, siirtyi poika vuotta myöhemmin crossipyörän puikkoihin. Tästä lähtien hän on viettänyt lähes kaiken vapaa-aikansa pyörän päällä.

Vuoden 2016 syksyllä Leppälän kiinnostus kilpailuihin kasvoi. Hän alkoi perheensä tukemana pikkuhiljaa keskittyä ajotekniikan kehittämiseen.

– Pojalla on pienestä asti ollut tärkeintä ajaa oikein ja oikealla tekniikalla, toteaa isä Roy Leppälä.

Viime vuonna Viktor ajoi Suomessa MX24:n järjestämän junioreiden talvihallisarjan.

– Viktorin kiinnostus kilpailuihin kasvoi lisää, joten ajoimme Viron nuorten sarjan 50cc-luokassa, jossa oli kahdeksan osakilpailua.

Nuorukainen sijoittui loppupisteissä viidenneksi, mikä oli varsin hyvä tulos, sillä kuljettajia sarjassa oli 45.

Viktor Leppälä hurahti moottoriurheiluun viisi vuotta sitten ollessaan kaksivuotias. Kuva: Viktor Leppälän Tiedotus

– Kilpailuista saimme kokemusta ja oppia. Lisämausteena oli tietenkin vieraalla maaperällä vietetty aika, mikä kasvattaa ja tietenkin Viktor sai myös uusia ystäviä.

Kauden 2017 Viktor päätti Tampereen Supercrossissa 50-kuutioisten näytöslähdössä.

– Siellä perjantain kaatumisen ja kovan pettymyksen jälkeen saatiin lauantaille mukava onnistuminen kauden päätteeksi, kun Viktor saapui ykkösenä ruutulipulle ja antoi ison yleisön edessä ensimmäisen haastattelunsa.

– Päätavoitteemme 50cc-luokassa oli oppia ajamaan oikealla tekniikalla ja siinä mielestämme olemme hyvin onnistuneet. Tietenkin sitä kehitetään koko ajan mutta perusasiat ovat pääpiirteittäin nyt hallussa.

Viime joulukuussa Viktorille kävi Dynaset Offroad -areenalla pieni haaveri, jossa hänen solisluunsa meni poikki. Tästä aiheutui kahdeksan viikon ajotauko. Nyt nuorukainen on kuitenkin taas päässyt pyörän päälle.

– Ajohommat on aloitettu ja hyvin on Viktorin paikat kestänyt ajamista. Kovasti hän kevättä odottaa. Ajo paranee ja olkapää kuntoutuu hyvää vauhtia kesää kohden.

Huhtikuussa Viktorin olisi tarkoitus suunnata perheineen Latviaan ja Viroon ajoleirille.

– Muutama kisa olisi tarkoitus myös ajaa Viron ja Latvian puolella heti keväälle, että ollaan valmiimpia, kun MX-liiga alkaa 5. toukokuuta.

Viktor Leppälä tulee kisamaan kaudella 2018 Yamaha Center Tampereen väreissä. Kuva: Viktor Leppälän Tiedotus

Viktor tulee kilpailemaan tulevalla kaudella 65cc-luokassa.

– Nyt pyöräksi varmistui Yamahan YZ65 uusi malli. Uutuudet saapuvat Suomeen kesäkuussa, joten vielä on auki millä ensimmäiset kisat ajetaan. Aloitimme yhteistyön Tampereen Yamaha Centerin kanssa ja ajamme Tampereen Yamaha Centerin tiimissä jatkossa. Mukava ja hieno porukka siinä ympärillä on tuonut ihan uuden näkökulman harrastamiseen ja tietenkin uskomme, että uusi Yamaha YXZ65 on todella hyvä ja varmasti nopea pyörä, Roy iloitsee.

Intohimoisesti motocrossiin suhtautuva nuorukainen on ehtinyt jo pohtia lähitulevaisuutta yhdessä taustajoukkojensa kanssa.

– 2018 kaudella olisi tarkoitus keskittyä 65cc-luokan pyörään ja siihen liittyvien uusien asioiden sisäistämiseen ja valmistautumiseen kaudelle 2019 sekä pärjätä MX-liigassa. Tulevaisuudessa, kun ja jos vauhtia alkaa löytyä, niin suunnataan Suomen ulkopuolisiin sarjoihin, Roy toteaa.

Koko perhe, Suvi-äiti, Roy-isä ja Alicia-sisko tukevat perheen poikaa tälle rakkaassa harrastuksessa. Harrastus- ja kilpailutoiminta toteutetaan kuitenkin täysin Viktorin ehdoilla.

– Viktor on loppupelistä se, joka päättää mitä tehdään ja tuleeko motocrossista hänelle mahdollisesti tulevaisuudessa uraa, jos taidot riittävät. Tällä hetkellä perheen lisäksi harrastamisen mahdollistaa yhteistyökumppanit, ilman niitä olisi tie paljon hankalampi, Roy kiittelee.

Tampereen Yamaha Centerin väreissä tulevalla kaudella kisaavat myös seuraavat kuljettajat:  Aleksi Kallas kilpailee MX1-luokan SM-sarjassa Yamaha YZ450F:llä. SM-sarjan MX2-luokassa tiimin kuljettajana jatkaa Tomi Siro Yamaha YZ250F:llä ja Viktor Leppälä kisaa MX-liigassa YZ65:n puikoissa. Endurossa kisaa Niklas Laankoski enduroviritteisellä YX125:llä ja Mikko Leppänen enduron SM-sarjassa Yamaha WR250F:llä.

Seuraa Viktorin matkaa täältä: Facebook.com/777Viktor

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross