Motocross 13.03.2018

7-vuotias suomalainen voitti Viron motocross-sarjan “Suomalaisella sisulla voittoon”

Eeka Laaksonen pääsi tuulettamaan Viron hallisarjan voittoa. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Viron Adrenalin Arena Kids Cup 2018 motocross-sarja saatiin päätökseen sunnuntaina. Suomalainen 7-vuotias motocrosslupaus Eeka Laaksonen voitti sarjan 50cc-luokan mestaruuden ja 14-vuotias Kasper Kangasniemi 85-kuutioisten luokan.

Eeka Laaksosen finaaliviikonloppu alkoi haastavasti, sillä lauantaina hän kaatui pahasti väistettyään toista kuskia.

– Polvi sai vähän siipeensä, mutta onneksi selvittiin kunnon täräyksellä vain. Kaatumisen jälkeen Eeka ei ajanut enää lauantaina, vaan nousi pyörän selkään vasta sunnuntain aika-ajossa, Laaksosen äiti Laura kertaa.

Laaksonen teki aika-ajojen varmalla ajolla 41 kilpailijan joukossa viidenneksi nopeimman ajan ja nousi suoraan finaaliin. Finaalissa suomalaislupaus saapui ensimmäisessä lähdössä toisena ruutulipulle ja toisessa lähdössä tuuletti voittajana. Näin ollen hän saavutti totaalin voiton. Laaksonen voitti myös koko 50 cc -luokan Adrenalin Arena Kids Cup 2018 -sarjan pisteillä 139. Toiseksi sijoittunut Viron Enriko Peilman keräsi 120 pistettä ja kolmanneksi ajanut maanmies Remi Felman 116 pistettä.

– Kuskeja meidän sarjassa oli kuudesta eri maasta. En olisi lauantain loukkaantumisen jälkeen uskonut, että pystyn keräämään itseni, mutta suomalaisella sisulla päätin, että nyt se voitto kotiin, Laaksonen iloitsee.

Laaksonen antaa nyt polven levätä hetken ja katsoo sitten, mikäli pystyy osallistumaan viikonloppuna Imatran 24MX Offroad Areenalla ajettavaan 24MX JWC -hallisarjaa.

Kangasniemi mestariksi 85cc-luokassa

Suomeen saatiin myös toinen mestaruus, kun 14-vuotias Kasper Kangasniemi vei nimiinsä kolmen kilpailuviikonlopun jälkeen 85-kuutioisten luokan. Finaalin ensimmäisessä erässä nuorukainen ajoi toiseksi, mutta moottoririkko päätti hänen matkansa toisen erän lopussa. Neljänneksi kauden päätöksen yhteistuloksissa sijoittuneen suomalaisen pisteet riittivät keskeytyksestä huolimatta mestaruuteen. Hän löi 26 pisteen erolla Venäjän Ilias Krasnitskiyn. Suomalaismenestystä täydensi kolmanneksi sijoittunut Leevi Jalonen.

Suomeen saatiin mitali myös 125cc-luokasta, jossa toiseksi finaalissa ajanut Leevi Liimatainen nappasi pronssia.

Adrenalin Arena Kids Cup 2018 50cc-luokan loppupisteet

Adrenalin Arena Kids Cup 2018 85cc-luokan loppupisteet

Finaalin tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv

7-vuotiaan Eeka Laaksosen blogi: ”Musta tulee vielä joku päivä motocrossin maailmanmestari”

7-vuotias suomalainen johtaa Viron motocross-sarjaa ”Vähän yllätti”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross