Motocross 29.08.2019

7-vuotias Iina Suikkanen kilpaili viikonloppuna Lappeenrannan MX-liigassa

MX-liiga jatkui Lappeenrannassa. Kuva: Jari Suikkanen

Motocrossin MX-liiga jatkui viime viikonloppuna Lappeenrannan Muukossa. Mukana kilpailussa oli myös 7-vuotias Iina Suikkanen, joka osallistui MX50-luokkaan lauantaina.

Vaikka Muukon motocrossrata on lähellä, ei Iina ollut ajanut isoa rataa aiemmin. Hiekka on paikoin pehmeää ja pieni pyörä ei jaksa kulkea kuluneella radalla.

– Päätimme jatkaa samaa taktiikkaa kuin aiemmissakin kilpailuissa, menimme kilpailupaikalle opettelematta ennakkoon uutta rataa. Tästä taidosta on hyötyä tulevaisuudessa, jotta oppii radat nopeasti. Kävelimme radan läpi illalla kokeneemman pojan opastaessa. Lappeenrannan moottoripyöräilijät olivat tasanneet radan huippukuntoon ja sadekuurot pitivät huolen kastelusta, Jari-isä kertoo.

Ajot käynnistyivät heti kuljettajakokouksen jälkeen lauantaina aamulla. Uusi pehmeä rata vei huomiota ja harjoittelussa opitut asiat olivat unohtuneet. Valmentaja Jari Parkkisen kertasi asiat kuitenkin lyhyesti ennen kilpailua. Lisäksi painotettiin pystyssä pysymisen tärkeyttä.

Iina otti hyvän startin ensimmäisessä erässä ja pääsi pääjoukon mukana ensimmäiselle kierrokselle. Kärki menee kovaa, kaikkien kuljettajien taso on noussut huimasti ja Iina taisteli uransa parhaasta sijoituksesta, ollen maalissa 14:s. 

Toiseen erään valmistauduttiin lepäämällä. Pirteänä pystyi keskittymään ja Iina otti taas hyvän startin. Moni kaatui pehmeään hiekkaan, ja tässäkin erässä varma ajo toi edellistä paremman tuloksen, 13:s. Eristä annettiin pisteet ja yhteistuloksissa Iina oli sijalla 15. Osallistujia oli kaikkiaan 19.

MX-liiga jatkuu Vantaalla 14. syyskuuta. Lavangon kilpailu on kotimaisen motocross-liigan päätösosakilpailu.

Teksti: Moottoriurheilu.tv & Jari Suikkanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross