Motocross 09.07.2018

7-vuotias Eeka Laaksonen jälleen tuplavoittoon Virossa

Vasemmalta Retu ja Eeka Laaksonen, Samuel Paalasmaa oikealla. Kuva: Eeka Laksosen Tiedotus

Junioreiden motocross-sarja ENKV jatkui viikonloppuna Viron Äksissä. 7-vuotias Eeka Laaksonen jatkoi tuttua voittokulkuaan 8-vuotiaan Samuel Paalasmaan täydentäessä suomalaispäivää kolmannella sijalla.

Viron ENKV motocross-sarjan jatkuessa viikonloppuna kauden viidennellä osakilpailulla, suomalaisnuorukaiset osoittivat jälleen vahvoja otteita. Aika-ajoissa Eeka Laaksonen kellotti 50 cc -luokan nopeimman ajan Samuel Paalasmaan ollessa toinen.

Kilpailudebyyttinsä Viron maaperällä tehnyttä Eekan 6-vuotiasta pikkuveljeä Retua hieman jännitti ajaa isossa porukassa, kun kuskeja oli poikien sarjassa 33. Retun sijoitus oli aika-ajoissa 29:s.

Kuskit jaettiin A- ja B-finaaliin, Eeka ja Samuel A-ryhmään ja Retu B-ryhmään. Eeka nappasi molemmista lähdöistä parhaimman startin ja paineli menemään muita karkuun tullen voittajana ruutulipulle molemmista lähdöissä.

Ensimmäisessä lähdössä Samuel kävi tiukkaa vääntöä Latvian Tom Dankerssin kanssa, mutta sai päihitettyä tämän sijoittuen toiseksi. Toisessa lähdössä Samuelilla oli tekniikkamurheita, joiden myötä hän jäi viidenneksi, mutta saavutti kuitenkin yhteistulosten kolmannen sijan. Retu oli yhteistuloksissa 24:s.

Paalasmaa taustajoukkoineen suuntaa ensi viikonlopuksi Ranskaan ajettavaan junioreiden motocross-kisaan. Laaksoset puolestaan osallistuvat tiistaina Lohjalla järjestettävään Junnucuppiin ja 21.-22.7 Master of Juniors -kansalliseen kilpailuun, joka ajetaan lauantaina Lohjalla ja sunnuntaina Salossa.

Viron sarjan kilpailut jatkuvat Äksi Cupilla 28.7. ja heti perään 29.7. Sõmerpalun ENKV-sarjan kuudennella osakilpailulla.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

7-vuotiaan Eeka Laaksosen blogi: ”Musta tulee vielä joku päivä motocrossin maailmanmestari”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross