Motocross 11.06.2018

7- ja 8-vuotiaat suomalaiset jälleen podiumille Viron motocross-kilpailussa

7-vuotias Eeka Laaksonen johtaa edelleen Viron motocross-sarjan 50cc-luokkaa. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Eeka Laaksonen ja Samuel Paalasmaa kilpailivat viikonloppuna Viron motocross-sarjassa, jossa 50cc-luokkaa kaksoisjohdossa pitävä duo nousi jälleen podiumille.

Jaanikesen rata Valgassa oli molemmille pojille uusi tuttavuus. 7-vuotias Laaksonen kellotti 50cc-luokan aika-ajoissa 25 kuljettajan joukossa nopeimman ajan. 8-vuotias Paalasmaa ei saanut yhtään puhdasta kierrosta, koska hitaampia oli joka kierroksella edessä nurin. Silti nuorukainen saavutti kolmanneksi nopeimman ajan.

Ensimmäisessä lähdössä Laaksonen tuuletti voittajana maalissa. Paalasmaan erä oli täynnä tilanteita ja hän tervehti kaatumisten jälkeen ruutulippua neljäntenä.

Toisessa lähdössä Laaksonen johti kisaa aina viimeiselle kierrokselle asti, mutta kurvissa hänelle sattui pieni ajovirhe, jonka myötä hän kaatui. Latvian Tom Dankers ehti ohi ja syöksyi voittajana maaliin suomalaisen sijoittuessa toiseksi. Paalasmaa ajoi toisessa lähdössä kolmanneksi.

Yhteistulosten toiseksi sijoittunut Eeka Laaksonen ja kolmanneksi ajanut Samuel Paalasmaa nousivat jälleen podiumille Virossa. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Laaksonen ja Dankers olivat totaalissa tasapisteissä, mutta koska latvialainen voitti toisen lähdön, oli hän päivän yhteistuloksissa ensimmäinen. Laaksonen sijoittui toiseksi ja Paalasmaa täydensi podiumia kolmannella sijallaan.

Laaksonen jatkaa edelleen sarjajohdossa ja Paalasmaa on toisena. Seuraava Viron ENVK-sarjan kilpailu ajetaan 8. heinäkuuta Äksissä, joka on molemmille pojille ennestään tuttu rata.

– Siellä pysytään pystyssä ja tuodaan kirkkaimmat pokaalit Suomeen, Laaksonen kiteyttää.

Teksti: Eeka Laaksosen Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Eeka Laaksonen säilytti voittoputkensa Viron ENKV-sarjassa

Laaksonen ja Paalasmaa kaksoisvoittoon motocrossin ENKV-sarjassa Virossa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross