Rallisprint 11.09.2018

Rallisprintin SM-vauhtia luvassa Leppävirroilla

Järjestävän seuran edustajana ajava Timo Malava johtaa Suomi Cupin senioreita. Kuluvan vuoden asfalttivoitoista voi päätellä perintöä takavuosien kaksipyöräkisailusta asfalttiradoilla. Kuva: Arto Ylhävaara

SM-rallisprintin kuluvan vuoden viides ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu jännitetään lauantaina 15.9. Leppävirroilla Mustinmäen perinteisellä ”sprint-radalla”. Deekax SM-rallisprintin ensimmäinen auto starttaa 2.900 metrin mittaiselle reitille kello 12. Jännitettävää riittää pitkälle iltapäivään, sillä kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä peräti 149 kilpailijaa.

SM-sarjassa ja näin siis myös Leppävirta Racing Teamin Mustinmäessä järjestämässä vauhtitapahtumassa kilpaillaan paitsi kaksi- ja nelivetoisten suomenmestaruudesta, myös rallisprintin Suomen juniorimestaruudesta sekä senioreiden, naisten, nuorten sekä V1600-luokan Suomi Cup -mestaruuksista. Näiden lisäksi kilpailu on myös AKK:n Itä-Suomen alueen aluemestaruusosakilpailu.

Usean SM- ja cup-sarjan tilanne kahden talvikilpailun ja kahden asfalttipinnalla ajetun osakilpailun jälkeen on nyt soralle siirryttäessä vielä yllättävänkin tiukka. Ja odotettavissa on, että ratkaistavaa jää vielä sarjan viimeiseenkin kisaan Laihialle. Useimmissa sarjoissa kärkisijoja pitävien välistä eroa on vain joku vaivainen piste. Kun huomioidaan vielä puolitoistakertaiset pisteet sekä pienimpien pistemäärien poisjäänti, useimmissa sarjoissa lopullisia tuloksia on viisainta odotella kauden päätökseen. Mutta mikäli haluaa olla lopullisessa jännityksessä mukana, se edellyttää samalla mukavan pistepotin saalistamista Leppävirroilla.

Kilpailijoita palvelevat varikko ja kilpailutoimisto sijaitsevat Mustinmäen entisellä kyläkoululla. Yleisöä opastetaan saapumaan kilpailureitin varrelle joko Kurjalanrannantien kautta Mustinmäentielle niin sanotun hautausmaan risteykseen tai sitten Hanhiahontien kautta vauhdikkaitten S-mutkien tuntumaan.

– Näiden kautta pääsee kätevästi reitin varrelle hyville pysäköinti- ja katselupaikoille. Näissä voi nauttia vauhdikkaiden ajolinjojen lisäksi myös kisakuulutuksesta ja hyvistä ravintolapalveluista, kilpailun ykkösjohtajan vastuuta tälläkin kerralla kantava Jari Tuhkanen opastaa.

Teksti: Arto Ylhävaara

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint