Rallicross 03.09.2018

Jere Kalliokoski kovassa lyönnissä, uran ensimmäinen EM-rallicrossin finaalipaikka tuli Ranskasta

Jere Kalliokoski. Kuva: G-FORS/McKlein

EM-rallicrosskausi on kääntynyt loppusuoralle, toiseksi viimeinen kilpailu Ranskan Loheac’ssa toi Jere Kalliokoskelle himoitun finaalipaikan.

Kausi alkoi keväällä Barcelonasta, sen jälkeen on ajettu Belgiassa ja Ruotsissa. Jere Kalliokosken kilpailusta toiseen jatkunut epäonni jäi nyt unholaan, ja täksi kaudeksi perustetun ranskalaisen G-Fors teamin Renault toimi lähdöstä maaliin. Monissa harmeissa uitettu alahärmäläinen oli viidennestä sijasta helpottunut.

– Nyt auto toimi kuten pitääkin, ja kisan edetessä saatiin säädettyä sitä vieläkin paremmaksi. Kyllä maistui, Kalliokoski kommentoi finaalin jälkeen.

Positiivinen vyöry lähti liikkeelle kotikulmilta. Kalliokoski ajoi Jalasjärven SM-Rallicrossissa Mersulla SRC-luokassa sekä Kouvolan Rallycross Festivaleilla Suomen mestaruuden tuoneella Skoda Supercarillaan.

– Suomen kisoista saatiin tiimin kanssa hyvää fiilistä ja itseluottamusta nostettua, oli kunnon pohjalainen taisteluhenki päällä. Sitä oli helppo pitää liekeissä Ranskassa, katsomot pullistelivat porukkaa ja tunnelma oli jo kisan alla mahtava.

Kouvolasta haettu vauhti oli päällä Ranskassa heti alkuerissä. Kalliokoski latasi kauden parhaat sijoitukset ottaen kaksi lähtövoittoa, ja kun alkuerät oli paketoitu, sijoitus oli komeasti neljäs. Semifinaaliin Kalliokoski starttasi eturivin kakkosruudusta, eikä ollut horjutettavissa. Uran ensimmäinen finaalipaikka oli taskussa. Finaalin lähtöpaikka oli toisesta rivistä, ulommaiselta radalta.

– Ensimmäisessä mutkassa oli aika ahdasta, siinä tuli annettua ja saatua osumia, putosin kolinoissa neljänneksi. Sitten edellä olevan kaverin autoon tuli jotain häikkää, vauhti hiipui ja jouduin väistämään sitä, samassa hötäkässä takaa tuli Thomas Bryntesson joka meni ohi. Sen verran tässä vaiheessa oli tullut eroa kärkeen, etten sinne enää ehtinyt, joten viides sija on täältä tuliaisena.

– Tiimin toimesta luodut pienet kotikisan paineet hallittiin, tämä oli koko G-Forsille hyvä viikonloppu, vaikka tallikaveri ei finaaliin päässytkään. Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden viimeistä kilpailua, koitetaan vielä parantaa Latviassa, AL-Härmää edustava Kalliokoski päättää.

Kauden päätöskilpailu ajetaan 15.-16. syyskuuta Latviassa.

Finaalin tulokset:

1) Cyrill Raymond Ranska
2) Krisztian Szabo Unkari
3) Anton Marklund Ruotsi
4) Thomas Bryntesson Norja
5) Jere Kalliokoski
6) Reiniss Nitiss Latvia

Kalliokoski Motorsport Facebook

Teksti: Toni Lönnroos / Jere Kalliokosken Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross