Speedway 10.08.2016

62. henkilökohtainen SM-finaali Hyvinkäällä lauantaina

Timo Lahti. Kuva Tomi Nevanperä

Yksi kotimaisen speedwaykauden kohokohdista ajetaan lauantaina Hyvinkäällä, kun SM-mitalien kohtalo ratkaistaan Vauhtipuiston speedwayradalla ajettavassa finaalissa. Suurimpana suosikkina kilpailuun starttaa hallitseva Suomenmestari Timo Lahti. Koko kauden hurjassa vireessä olleen kuusankoskelaisen kovimmat haastajat ennakkoon ovat kokeneet Juha Hautamäki ja Kauko Nieminen. Myös nuoret tykit Jooa Partanen ja Jesse Mustonen ovat valmiina kurmuuttamaan kokeneita ratakettuja.

– Oikein hyvillä ja luottavaisilla mielin voi finaaliin lähteä. Kausi on sujunut todella hyvin. Mestaruuden uusiminen on tavoitteena. Mutta siellä on 15 muutakin kuljettajaa, jotka mestaruutta hamuavat, joten helppoa se ei tule olemaan, toteaa Timo Lahti.

– Kerrasta poikki- finaalikilpailussa on omat haasteensa. Jos vaikka finaalierään sattuu huono startti, niin ei sieltä niin vaan ohi tulla. Mutta se on toisaalta speedwayn suola. Hyvässä vireessä pitää olla koko kisan ajan, jatkaa Lahti.

62. SPEEDWAYN HENKILÖKOHTAINEN SM-FINAALI

HYVINKÄÄ 13.8.2016, ARVOTUT AJONUMEROT

1) Juha Hautamäki PMK
2) Niko Siltaniemi HjMK
3) Timo Lahti Rospiggarna SK
4) Jari Mäkinen HyMK
5) Karsintaerien 4.
6) Jooa Partanen SeMK

7) Karsintaerin 3.
8) Kauko Nieminen SsMK
9) Niklas Säyriö VRT
10) Teemu Lahti KMMK
11) Karsintaerien 2.
12) Marko Suojanen PMK
13) Jesse Mustonen VRT
14) Mika Loppi PMK
15) Jiri Nieminen SsMK

16) Karsintaerien 1.
17) Karsintaerien 5.
18. Karsintaerien 6.

SM-KARSINTAERISSÄ 13. ELOKUUTA HYVINKÄÄLLÄ:

Aarni Heikkilä HyMK, Henri Ahlbom SeMK, Antti Vuolas HjMK, Niilo Vuolas HjMK, Janne Nyman VRT, Jere Lehtonen PMK, Mattias Blom HMK, Tomi Reima MäntsMK, Mika Pellinen HyMK.

Lajiryhmä varaa oikeuden muuttaa karsintaan osallistuvien kuljettajien luetteloa karsintaerien alkamiseen asti. Karsintaan osallistuvien kuljettajien katsastus alkaa kello 12.30 ja pakollinen ohjaajakokous on kello 13.15.

Jo ennen itse SM-finaalin karsintaeriä ajetaan 85cc minispeedwayn Suomen Cup, jossa ratkaistaan suorana finaalikilpailuna kerhojoukkueiden Suomen Cupin voitto. Samassa yhteydessä on mukana myös 50cc microspeedwayn eriä. Tämä kilpailu alkaa jo kello 12.00.

Teksti: Tomi Nevanperä / Petteri Pohjola

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway