Motocross 25.02.2019

6-vuotias Iina nappasi ensimmäisen motocross-voittonsa Junior Winter Challengessa

JWC-luokan kuljettajat lähtöviivalla. Kuva: Jari Suikkanen

Vasta 6-vuotias Iina Suikkanen osallistui Imatran Offroad Areenalla viime viikonloppuna järjestettyyn kaksipäiväisen Junior Winter Challengeen.

Sunnutain kilpailuun rata oli moottorikerhon upean toiminnan ansiosta siloiteltu jo edellisenä iltana, ja se oli täysin sama kuin lauantain kilpailussa.

Pyörän jousitusta oli illalla muutettu vastaamaan paremmin ohjearvoja, mutta aika heikkeni lauantaista parilla sekunnilla ja sitä myötä tulos oli 16:s. Tämä tarkoitti erää, jossa ajetaan sijoituksista 15-21. Yhteensä mukana oli 27 kuljettajaa Suomesta, Venäjältä ja Baltiasta.

Ensimmäisen erän lähdössä kilpakumppani tuli sivusta Iinaa päin ja tyttö kaatui. Isä oli onneksi lähellä, eikä mitään ollut sattunut ja Iina pääsi toisten perään. Sijoitus oli tässä erässä viides. Toisen erän lähtö sujuikin jo ongelmitta ja siitä tuloksena kolmas sija.

Välissä oli tauko, koska muut luokat ja erät ajoivat omat lähtönsä, samalla myös rata tasoitettiin. Iinaa tsemppasi taas joukko IMK:n jäseniä sekä Imatranajosta tuttuja kuljettajia. Paikalla junioreita valmentamassa ollut Niko Kalatie antoi perusteelliset ohjeet seuraavaan erään.

Kolmanteen erään Iina saikin hyvän startin ja piti kärkipaikkaa aina viimeisen kierroksen puoliväliin asti, kunnes kilpakumppani tuli rinnalle ja päin, jolloin Iina kaatui. Maalissa sijoitus oli kuudes. Isä oli heti perään ajetussa lähdössä auttamassa ja kertoi, että mitään ei sattunut, uusi erä alkaa ja kannattaa vain yrittää hyvää suoritusta. Tyttö kuunteli ohjeet, nappasi lähdössä kärkipaikan ja ajoi kunnon kaulalla maaliin. Ensimmäinen voitto heti toisessa kilpailussa!

Kiitokset Imatran Moottorikerhon aktiiveille, 24MX:lle, kilpakumppaneille sekä heidän taustajoukoilleen ja paikalle tulleille katsojille.

Teksti: Jari Suikkanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross