Enduro 21.05.2019

55. Toukokuunajon reittikartta ja -selostus julkaistu – SM-enduroa helatorstaina

Sanna Kärkkäisen pitkäjänteinen työ palkittiin nousulla A-luokkaan. Kuva: Marko Vihriä.

Orimattilan Moottorikerhon isännöimä Toukokuunajo järjestetään jo 55:nnen kerran helatorstaina 30. toukokuuta. SM-osakilpailun reittikartta ja -selostus on julkaistu.

55. Toukokuunajossa ajetaan kauden viides SM-osakilpailu, mikä samalla tuo Suomen mestaruussarjan talvesta kesäkauteen. Kilpailun ilmoittautuminen päättyy perjantaina 22. toukokuuta ja kilpailu starttaa helatorstaina 30. toukokuuta kello 10.01

Toukokuunajo ajetaan muutaman vuoden tauon jälkeen Myrskylän perinteisissä ja vaihtelevissa enduromaastoissa. Osa reitistä kulkee Pukkilan ja Orimattilan kuntien alueella.

Kilpailukeskuksena toimii Kiparkatin tanssilava osoitteessa Porvoontie 101, Myrskylä. Kilpailun ensimmäinen maastokoe sijaitsee kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä, jolloin huoltohenkilöstökin pääsee mukavasti katselemaan tositoimia.

Reitti koostuu kahdesta osiosta (“etelä” ja “pohjoinen”). Osioiden välillä kuljettajat käyvät huollossa kilpailukeskuksessa. Eteläosiolla on kaksi maastokoetta ja myös siirtymät ajetaan pääosin maastossa. Pohjoisosiolla on kolme maastokoetta ja siirtymillä on pyritty käyttämään soveltuvia hiekka- ja metsäautoteitä asfalttiteiden sijaan.

Kokonaisen kierroksen pituus on noin 80 kilometriä.

A-, B- ja V40-luokat ajavat kaksi kierrosta ja muut luokat yhden kierroksen.

Kilpailun lähdön jälkeen ajetaan lyhyt, mutta tekninen maastosiirtymä kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Ensimmäisen maastokokeen lähtö sijaitsee samassa osoitteessa kuin kilpailukeskus, mutta Porvoontien toisella puolella.

MK1 – Kiparkatti

Yleisömaastokoe, pituus 4 km. Lähtö Porvoontie 101, Myrskylä. Maali Koskenkyläntie 53, Myrskylä.

Alussa vaihtelevaa uutta ja vanhaa polkua hiekkaharjumaastossa. Lyhyt osio soramontulla, josta edelleen vaihtelevaa polkua vauhdikkaaseen harjunousuun, jossa sijaitsee maastokokeen paras katselupaikka.

Tämän jälkeen lyhyt, mutta haastava kivikko-osuus ja sen jälkeen sorakuopan reunamia seuraillen alamäkeen. Edelleen vaihtelevaa polkua, jonka jälkeen pellon ylitys ja tekninen kallionousu. Lopuksi kalliopohjaista polkua ja vanhaa traktorinuraa maastokokeen maaliin.

Parhaat katselupaikat harjunousulla, johon kävelymatkaa kilpailukeskuksesta noin 400 metriä. Myös lähdön läheisyydessä hyviä katselupaikkoja, joista näkee kilpailijat useampaan kertaan.

Huom! Maalin yhteydessä ei paikoitustilaa.

Siirtymä MK1 – MK2

Maastokokeen maalin jälkeen ylitetään asfalttitie ja ajetaan pääasiassa metsäpolkuja pitkin Hallilaan.

Tämän jälkeen ajetaan asfalttitietä n. 3 km Uudellesillalle ja käydään jälleen maastossa. Sitten ajetaan reilu kilometri hiekkatietä länteen kohti Pakilaa MK2:n lähtöön.

MK2 – Pakila

Maastokokeen pituus 4 km. Lähtö Kirjamusantie 260, Myrskylä. Maali Porvoontie 562, Myrskylä.

Aluksi nopeaa metsätietä, joka kapenee ja muuttuu metsäpoluksi. Seuraavaksi metsälammen rantaa seuraillen jouheata polkua hakkuuaukealle ja tämän reunaa pitkin tienpohjalle. Nopeaa, levenevää tietä ja lopuksi kalliopohjaista polkua ja vanhan sähkölinjan pohjaa maastokokeen maaliin.

Parhaat katselupaikat maalin läheisyydessä oleva tekninen alamäki (200 m maalista) ja sitä edeltävä kallionousu (400 m maalista). Rajoitetusti paikoitustilaa Porvoontien toisella puolella 100 m MK:n maalista Myrskylän keskustan suuntaan.

Siirtymä MK2 – Kiparkatti

Maastokokeen maalin jälkeen ajetaan 100 m asfalttitietä ja ylitetään se. Tämän jälkeen ajetaan reilu kilometri vaihtelevaa maastosiirtymää, käväistään asfalttitiellä ja siirrytään metsäautotielle. Seuraavaksi ajetaan metsäautoteitä pitkin kohti Kiparkatin välihuoltoa.

Huom! Reitti yhtyy pohjoisosion siirtymään, joten loppuosuus molempia osioita ajetaan samaa reittiä pitkin kohti kilpailukeskusta. Siirtymän lopussa n. kilometri asfalttitietä ennen saapumista Kiparkattiin.

Siirtymä Kiparkatti – MK3

Osioiden välisestä huollosta lähdetään asfalttitietä Myrskylän suuntaan ja edelleen n. 4 km kohti Orimattilaa. Tämän jälkeen ajetaan lyhyt maasto-osuus ja jatketaan metsäautoteitä pitkin kohti Hevonojaa.

Siirtymän lopussa reitti kulkee edestakaisin samaa asfalttitieosuutta sekä ennen että jälkeen
maastokokeen.

MK3 – Hevonoja

Maastokokeen pituus 5 km. Lähtö Artjärventie 447, Myrskylä. Maali Artjärventie 465, Myrskylä.

Aluksi vaihtelevaa polkua ja metsäkoneen uraa. Vaihtelevan rinnemaaston jälkeen käväistään
hiekkakuopalla, jonka jälkeen siirrytään jouhevalle polulle. Polku muuttuu teknisemmäksi ja kiertää takaisin samalle hiekkakuopalle, jossa jo aiemmin poikettiin. Lopuksi ajetaan kalliopohjaista polkua, jolla sekä vauhdikkaat ja teknisemmät osuudet vaihtelevat, maastokokeen maaliin.

Parhaat katselupaikat hiekkamontulla, jossa näkee kilpailijat kahteen kertaan sekä maalin läheisyydessä olevalla teknisellä kallio-osuudella.

Huom! Lähdön ja maalin yhteydessä ei paikoitustilaa.

Siirtymä MK3 – MK4

Siirtymän alussa reitti kulkee edestakaisin samaa asfalttitieosuutta sekä ennen että jälkeen maastokokeen.

Tämän jälkeen ajetaan Riihiojan suuntaan hiekkatietä MK4:n lähtöön. Tällä siirtymällä ei ole maasto-osuuksia.

Siirtymän lopussa reitti kulkee edestakaisin samaa hiekkatieosuutta sekä ennen että jälkeen maastokokeen.

MK 4 – Riihioja

Maastokokeen pituus 4 km. Lähtö ja maali Riihiojantie 274, Orimattila.

Viimevuotisesta Toukokuunajosta tuttu maastokoe, ainoastaan maalin sijaintia on hiukan muutettu viime vuodesta. Teknistä ja kivikkoista metsätraktorin uraa maustettuna muutamalla haastavalla nousulla.

Parhaat katselupaikat lähdön läheisyydessä olevassa ylämäessä, josta kilpailijat näkyvät lisäksi myöhemmin uudelleen.

Huom! Ei saa tukkia lähtöön ja maaliin johtavaa tieosuutta.

Siirtymä MK4 – MK5

Siirtymän alussa reitti kulkee edestakaisin samaa hiekkatieosuutta sekä ennen että jälkeen maastokokeen.

Tämän jälkeen Pakaan suuntaan hiekkatietä ja asfalttitien ylitse. Edelleen hiekkatietä Kylmäsuolle MK5:n lähtöön. Tällä siirtymällä ei ole maasto-osuuksia.

MK 5 – Paavola

Maastokokeen pituus 8 km. Lähtö Haravasuontie 97, Myrskylä (tästä peltotietä etelään n. 300 m). Maali Myrskyläntie 820, Pukkila (tästä metsätietä koilliseen n. 600 m).

Alussa nopeaa pelto- ja metsätietä, joka kapenee ja muuttuu teknisemmäksi. Lähteiden takia ajouralla on kosteaa kuivallakin kelillä, mutta ei kuitenkaan upotuspaikkoja. Tämän jälkeen erittäin nopeaa tietä, josta siirrytään kalliopohjaiselle vanhalle ajouralle. Seuraavaksi siirrytään Kanteleen endurokilpailuista ja Sikalenkeiltä tutulle reitille. Vaihtelevaa ja paikoin kivikkoista ja kulunutta polkua maastokokeen maaliin.

Parhaat katselupaikat nopean tieosuuden molemmin puolin. Välille pääsee kohdasta Paavolantie 651.

Huom! Maastokokeen lähdössä ja maalissa ei ole paikoitusmahdollisuutta.

Siirtymä MK5 – Kiparkatti

Aluksi hiekkatietä ja sen jälkeen vajaa kilometri asfalttitietä Myrskylän suuntaan. Tämän jälkeen hiekkatietä ja metsäautotietä kohti Kiparkattia.

Huom! Reitti yhtyy eteläosion siirtymään, joten loppuosuus molempia osioita ajetaan samaa reittiä pitkin kohti kilpailukeskusta. Siirtymän lopussa n. kilometri asfalttitietä ennen saapumista Kiparkattiin.

Maastokokeiden osoitteet

MK1/MK6 – Kiparkatti
Lähtö Porvoontie 101, Myrskylä
Maali Koskenkyläntie 53, Myrskylä

MK2/MK7 – Pakila
Lähtö Kirjamusantie 260, Myrskylä
Maali Porvoontie 562, Myrskylä

MK3/MK8 – Hevonoja
Lähtö Artjärventie 447, Myrskylä
Maali Artjärventie 465, Myrskylä

MK4/MK9 – Riihioja
Lähtö Riihiojantie 274, Orimattila
Maali Riihiojantie 274, Orimattila

MK5/MK10 – Paavola
Lähtö Haravasuontie 97, Myrskylä (tästä peltotietä etelään n. 300 m)
Maali Myrskyläntie 820, Pukkila (tästä metsätietä koilliseen n. 600 m)

Kilpailun luokat
A1, A2, A3, B1, B2, B3, C1, C2, C3, V40, V50 ja V60.

Luokkien lisätiedot
SM: A, B
Suomen Cup: V40, V50
Kans: C, V60

Lähtöluettelo:
https://kalkku.fi/kisa/?45/EN/19

Lisätiedot:
https://www.orimk.fi/65

Teksti: 55. Toukokuunajon tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro