Motocross 10.09.2018

43 kautta kilpailleelle Pasi Virtaselle motocrossin Suomen Cupin hopeaa

Pasi Virtasen tyylinäyte Orimattilan hyppyrissä. Kuva: Ria Virtanen

Lauantaina 8.9. ajettiin Orimattilassa kauden viimeinen motocrossin MXV55-luokan Suomen Cupin osakilpailu.  Vuodesta 1976 kilpaillut Pasi Virtanen nappasi kauden päätteeksi MXV55-luokan Suomen Cupin hopeaa.

Motocrossin naisten sarjan Suomen Cupin hopeasta taistelevan Ria Virtasen isä Pasi Virtanen on ajanut MXV55-luokkaa tänä vuonna ensimmäistä kauttaan, sillä mies tulee täyttämään 55 vuotta 15.9.

Mies aloitti motocrossin ajamisen vuonna 1970 ja lisenssillä kilpailemisen vuonna 1976. Siitä saakka Pasin kilpailu-ura on jatkunut yhtäjaksoisesti, eli tänä vuonna hänellä on kasassa 43 kautta kilpailemista. Miehen ensimmäinen A-luokan kilpailuvuosi oli 1983. Sunnuntaina Pasi kävi ajamassa viimeisimmän SM-osakilpailuerän Orimattilassa osallistumalla päivän ensimmäiseen erään.

1980-luvulla vain 10 parasta sai SM-pisteitä. 1990- ja 2000-luvulla on jaettu SM-pisteitä 20 parhaalle ja silloin Pasi on niitä myös saavuttanut useana vuonna. 4-tahti cupia Pasi ajoi vuodesta 1992 alkaen ja voitti cupin mestaruuden vuotta myöhemmin.

Veteraani-sarjat alkoivat aiemmin vasta sinä vuonna, kun kuljettaja täytti 40 vuotta. Pasi on siis ajanut veteraanisarjoja vuodesta 2003 alkaen ja on ollut useana vuonna kolmen parhaan joukossa. Mies on kokeillut myös muita kilpalajeja moottoripyöräilyssä. Hänen parhaita sijoituksiaan ovat olleet SM-pisteille pääsy supermotossa vuonna 2007 ja Cross Countryn Suomen Cupin kolmas sija vuonna 2016.

Tämän vuoden miehen paras saavutus on kuitenkin omassa kilpasarjassa MXV55 Suomen Cupissa. Lauantain kilpailuerään lähtiessä Pasilla oli mahdollisuudet kauden kokonaistulokseen sijoituksilla 1.-3. Mitali oli siis varma ennen viimeistä kilpailua, väri vain oli vahvistamatta.

Pasi ajoi tasaisesti sekä aika-ajon että molemmat erät olemalla toinen kaikissa. Täten varmistui koko kaudesta myös sama toinen sija eli Suomen Cupin hopeaa.

Pitkä kilpailu-ura on saanut miehen myös mietteliääksi.

– Tänä vuonna ei ole edes ollut omaa pyörää käytettävissä kilpailuihin. Ajatus kilpailemisen lopettamisesta tähän kauteen on myös käynyt moneen kertaan mielessä. Kilpailuvuosia on jo riittävästi alla, että voi siirtyä pysyvästi mekaanikoksi, Pasi mietiskelee.

Mitä ikinä veteraanikuljettaja sitten päättääkin talven aikana kilpailemisesta, katsoo Pasi kiitollisin mielin mennyttä.

– Haluan kiittää ajetusta kaudesta ja erityisesti kilpailukaluston lainaamisesta tytärtäni Riaa ja Motopalvelu Niemitalon Timo Niemitaloa. Hopeaa ei ajeta ilman pyörää!

Teksti: Ria Virtanen Racing Team Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross