Maarata 17.08.2017

Jesse Mustonen maaradan MM-challengeen

Jesse Mustonen. Kuva: Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team

Must One’s Racing Teamin Jesse Mustonen ajaa reilun viikon päästä, sunnuntaina 27. päivä, maaradan MM-karsintojen finaalissa, Challengessa Saksan Berghauptenissa. Moottoripyöräurheilun kattojärjestö FIM myönsi varkautelaiselle kilpailuun villinkortin paikan. Mustonen oli luonnollisesti tyytyväinen saatuaan paikan kilpailuun.

– Hieno juttu, että FIM paikan myönsi. Nyt näytetään kaikille, että olen paikan arvoinen. MM-karsinta kun jäi sairastelun vuoksi ajamatta, niin nyt pitää näyttää mihin pystyy, toteaa Mustonen jämäkästi.

– Kilpailu on kova ja kaiken pitää onnistua täydellisesti, sillä vain kolme parasta jatkaa varmuudella ensi vuoden MM-sarjaan. Sinne tähdätään, nuorukainen jatkaa.

Challenge ajetaan Berghauptenin 675 metrisellä ruoho-ovaalilla. Ruohorata on ollut suomalaisille, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, haastava alusta kilvanajoon. Mustoselta ruohoradan ajaminen sujuu, siitä oiva todiste on viime vuoden challenge Ranskan La Reolen ruohoradalta, josta mies ajoi jatkoon ja lunasti paikan tämän vuoden MM-sarjaan.

Ennen Berghauptenin kilpailua Mustonen ajaa tulevana sunnuntaina maaradan kauden neljännessä MM-osakilpailussa Eenrumissa Hollannissa.

Teksti: Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata