Ralli 17.01.2018

40 vuotta rallia mittarissa – Heikki Westerlund mukaan Lammin Ikkunat ja Ovet -ralliin

Heikki Westerlund lähtee nautiskelemaan viikonloppuna Lammilla ajettavaan ralliin. Kuva: Jukka Aromaa

Heikki Westerlund starttaa rallikauden 2018 Lammilta. Viime vuonna 40 vuotta täyteen ralliharrrastusta saanut mies aikoo vielä jatkaa nautiskellen ajamisesta ilman erityisempiä tulostavoitteita.

– Monenlaisia reissuja mahtuu näihin vuosiin. Silloin kun ralliharrastukseni alkoi, elettiin joulukuuta vuonna 1977 ja kisa oli Kaloppi-ralli Lopella. Autona oli Skoda S100 ryhmän 1-vireisenä ja kartturinani oli Tuomisen Timppa, Westerlund muistelee.

Tällä kaudella Westerlund on suunnitellut ajavansa joitakin Hictoric Rally Trophyn nuottisarjan osakilpailuja sekä mahdollisia muita valikoituja ralleja. Miehen kartturina jatkaa Hanna Valonen Heinolasta.

HRT-sarjan ensimmäinen osakilpailu Lammin Ikkunat ja Ovet-ralli ajetaan tulevana lauantaina 20. päivä Lammin ympäristössä. Ralliluokissa on mukana 158 autokuntaa ja tasanopeusluokassakin starttaa 20 paria. Nuottiluokan autot lähtevät reitille Historic Trophy luokkien jälkeen. Westerlundin lähtönumero on 85.

– Hauskaa ja rentoa kisapäivää me odotamme. Tulostavoitteita emme ole asettaneet emme sitten niin minkäänlaisia. Kovia ovat kaikki kilpakumppanimme täällä niin nopeudeltaan kuin kalustoltaankin. Pääasia että pääsee harrastamaan ja laskemaan pitkää luisua. Autoa olemme lumilla jo hieman kokeilleet ja kaiken pitäisikin olla lauantaina kunnossa.

Kilpailun lähtö tapahtuu Lammin keskustasta Lammin S-marketin piha-alueelta ralliluokkien osalta klo 11.01 alkaen. Kilpailun kokonaispituus on noin 163 kilometriä, josta erikoiskokeita ajetaan viisi pituudeltaan yhteensä noin 67 kilometriä. Kilpailussa on huoltovapaa tauko kolmen ajetun EK:n jälkeen kilpailukeskuksessa, alkaen noin klo 13.10. Maaliin ensimmäisiä ralliluokkien autoja odotetaan noin klo 16.13.

Rallin osallistujalista löytyy täältä.

Kilpailukeskuksena toimii Konnarin koulu, Mommilantie 21, 16900 Lammi.

Kilpailun aikana On Line – tulosseura löytyy täältä.

Teksti: Heikki Westerlundin Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli