Motocross 16.07.2017

Ria Virtanen johtaa motocrossin naisten sarjaa

Ria Virtanen Torniossa. Kuva: Pasi Virtanen

Klaukkalalaisen Ria Virtasen kausi jatkui sunnuntaina kotimaisen motocrossin naisten sarjassa eli MXD Suomen Cupissa Torniossa.

Matkaan pääsemisessä oli haasteita, koska Latvian kisaviikonloppuna hajonneelle kuljetusauton vaihteistolle ei löytynyt näin lomakaudella pätevää korjaajaa. Tällä kertaa oltiin siis vuokrapakun voimin liikkeellä.

Torniossa oli hieno sää. Rata oli pehmeää hiekkaa ja röykyillä jo aamun aika-ajossa. Virtanen oli kuitenkin naisista ainoa, joka hyppäsi radalla olevan pitkän pöytähyppyrin yli. Vaikka pientä hapuilua olikin treeneissä ja pyörään tuli vähän kolhuja, ajoi Ria silti aika-ajon pohjat.

Ensimmäisen erän startissa Ria oli lähtömutkassa vasta neljäntenä. Hän ajoi haasteista huolimatta omaa ajoaan ja voitti selkeästi ensimmäisen erän.

Toisessa erässä oli parempi startti, ja lähtömutkassa Ria oli toisena. Hä nousi kuitenkin ensimmäiseksi, ja näin koko päivä meni Rian kellottaessa nopeimmat ajat.

Kilpailun jälkeen Rialla oli hyvät tunnelmat, kun hän jaksoi pitää yllä omaa vauhtia. Hyvänä harjoituksena ovat toimineet niin alkukauden naisten EM-sarja kuin kotimaiset piikin eli MX125 -luokkien lähdöt. Molemmissa sarjoissa pääsee kirittämään yleensä lähes täyden puomillisen verran kanssa nopeita kuskeja.

Tällä hetkellä Ria johtaa MXD Suomen cuppi 16 pisteen etumatkan turvin. Tämän hetken sarjatilanne löytyy täältä.

Seuraavat kilpailut ovat Raahessa ensi viikonloppuna, ja silloin jatkuu MXD Suomen cup -sarja.

Virtanen asuu Nurmijärvellä Klaukkalassa ja edustaa Karkkilan moottorikerhoa

Teksti: Ria Virtanen Racing Team

Ria Virtanen palkintopallilla. Kuva: Pasi Virtanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross