jokamiehenluokka 06.10.2016

34. Riksun Ryminä ajetaan lauantaina Hyvinkäällä

Riksun Ryminä on ajettu Hyvinkään Vauhtipuistossa jo vuodesta 1995. Kuva: Jari Kohonen

Riihimäen Urheiluautoilijoiden perinteikäs jokamiehenluokan autokilpailu Riksun Ryminä ajetaan tulevana lauantaina 8. lokakuuta kello 10 alkaen Hyvinkään Vauhtipuistossa. Joka toinen vuosi järjestettävä kilpailu on säilyttänyt suosionsa harrastajien keskuudessa. Tällä kerralla Ryminään on ilmoittautunut peräti 240 kilpailijaa.

Jokamiehenluokka, eli tuttavallisemmin jokkis on värittänyt suomalaista autourheilua jo 1970-luvulta saakka. Alusta asti lajin perusideana on ollut autojen myyntivelvoite. Mikäli ostohalukkaita kilpailun päätyttyä löytyy, on auto myytävä 1 400 euron hintaan. Vuonna 1977, jolloin lajille laadittiin ensimmäisen autourheilun kattojärjestön hyväksymät säännöt, oli auton myyntihinta 2 500 markkaa.

Riihimäen Urheiluautoilijat otti kilpailumuodon omaan valikoimaansa jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Ensimmäinen Riksun Ryminä ajettiin vuonna 1978 Karan kartanon pellolla Riihimäen ja Hausjärven rajalla. Kahtena vuonna samalla paikalla ajetun kisan jälkeen Riksun Ryminä löysi vuosiksi paikkansa Riihimäen Raviradalta.

Raviradan keskialueella ajettiin useana vuonna myös talvikilpailuja. Yhteistyö Raviseuran kanssa päättyi vuonna 1995, josta lähtien jokamiehenluokkaa on riihimäkeläisvoimin ajettu etelänaapurin Hyvinkään hienolla rallicross-radalla. Kertaalleen Riksun Ryminä on 1980-luvulla vieraillut myös Lopen Räyskälässä. Nimi on kuitenkin säilynyt 38 vuoden ajan samana, joten Riksun Ryminä on Suomen pitkäikäisin samalla nimellä ajettu jokamiesluokan kilpailu.

Tulevana lauantaina kilpaillaan kaikkiaan neljässä eri luokassa. Etuveto- ja kardaaniautojen EVK-luokka avaa kisat kello 10. Muut luokat ovat yleinen, nuoret ja naiset. Nuortenluokkaan voivat osallistua 15–18-vuotiaat ajajat.

Kilpailua voi seurata rata-alueen lähistöllä myös radiovastaanottimista. Kilpailun radiointi löytyy taajuudelta 91 MHz.

Teksti: Riihimäen UA:n tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta