Rallicross 24.05.2017

Norjan Ada Marie mukaan RX Academyyn

20-vuotias norjalainen Ada Marie Hvaal liittyy nyt RX Academyn kuskikaartiin. Kuva: RX Academy

Norjalainen rallicrossajaja Ada Marie Hvaal liittyy uuden RX Academyn väreihin tulevana viikonloppuna kauden avauksessa Hyvinkäällä.

Hvaal tulee perheestä, jossa on merkittävää rallicrossmenestystä niin Norjassa kuin Euroopassakin. Nainen on kovan luokan kilpailija itsekin, sillä hänellä on kokemusta Super1600-luokan autolla kilpailemisesta Tanskan, Norjan ja FIA:n EM-sarjoissa.

Lakia ja hallintoa yliopistossa lukeva Hvaal teki Supercar-debyyttinsä RallyX Nordic Championship –sarjassa viime kaudella. Hän on kisannut Citroen C2 –autolla Euroopan ja Norjan tapahtumissa tällä kaudella ja tekee nyt elämänsä ensimmäisen matkan Suomeen osallistuakseen viikonlopun RX Academyn avauskilpailuun Hyvinkäällä.

Hvaalin myötä RX Academyn osallistujien kansallisuuksien määrä nousee seitsemään. Kovatasoiset kuljettajat pääsevät mittaamaan taitojaan tällä kaudella viidessä osakilpailussa eri Suomen rallicross-radoilla.

RX Academyn ensimmäinen kilpailu ajetaan lauantaina Hyvinkäällä. Kuva: RX Academy

-Olen iloinen, että Ada Marie liittyy RX Academyyn tänä viikonloppuna. Hän tulee maasta, jolla on huikea rallicross-historia ja on hienoa saada mukaan myös ensimmäinen naiskuski, RX Academya vetävä Jussi Pinomäki iloitsee.

-Olen nähnyt Ada Marien ajavan Super1600-autoa ennen ja olen varma, että hän tulee tekemään vaikutuksen viikonloppuna. Olemme vain parin päivän päässä ensimmäisestä RX Academyn kisasta ja olen todella ylpeä. Meillä on kuskeja ympäri maailman ja he saapuvat nyt Suomeen oppimaan ja saamaan kokemusta maailman nopeimmin kasvavasta moottoriurheilulajista.

10 ajajaa kilpailee RX Academyn avauskilpailussa tänä viikonloppuna. He taistelevat pääpalkinnosta, mikä on ilmainen ajopaikka kaudelle 2018 rallicrossin EM-sarjaan tai vaihtoehtoisesti merkittävää apua FIA:n rallicrossin MM-sarjan RX2-luokassa kilpailemiseen.

#97 Ada Marie Hvaal (NOR)
Ikä: 20
Ura: Ada Marie aloitti uransa JRX Cupissa vuonna 2012 ja sijoittui ensimmäisenä vuonnaan loppupisteissä kolmanneksi. Tämän jälkeen hän on kisannut Super1600 luokassa Norjassa, Tanskassa sekä EM-kisoissa Citroen C2 -autolla. Hvaal debytoi Supercarilla Eklund Motorsport Volkswagen Beetlellä RallyX Nordic –sarjassa kauden 2016 lopussa. Vuonna 2017 hän kilpailee Norjan Rallycross Super1600 –mestaruussarjassa täysipainoisesti ja osallistuu tiettyihin Euro RX –kilpailuihin.

RX Academyn kuljettajat
#6 Samuli Vuorisalo (FIN)
#7 Kalle Markkanen (FIN)
#22 Sami-Matti Trogen (FIN)
#34 Melhem L. Abed (MEX)
#24 Kristian Kiviniemi (FIN)
#37 Mario Bonfante Jr (USA)
#46 Martins Lapins (LAT)
#47 Jesse Kallio (FIN)
#60 Jami Kalliomäki (FIN)
#87 Troy Dowel (AUS)
#96 Marat Knyazev (RUS)
#97 Ada-Marie Hvaal (NOR)

RX Academy 2017 Kalenteri
Toukokuu 27 – Hyvinkää
Kesäkuu 17 – Honkajoki
Heinäkuu 8 – Kaanaa
Elokuu 19 – Jalasjärvi
Syyskuu 23 – Kouvola

Teksti: RX Academy Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Kristian Kiviniemi RX Academyyn

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross