Karting 19.07.2017

3-vuotiaasta asti kartingia ajanut Juho Valtanen tähtää OK-luokan voittoon

Juho Valtanen. Kuva: AKK/Hannu Rainamo

21-vuotias ulvilalainen karting-kuljettaja Juho Valtanen on eittämättä yksi potentiaalisista kuljettajista, joka voi yltää aina voittoon asti tulevana viikonloppuna ajettavassa kartingin EM-osakilpailussa. Alahärmän huvivaltio PowerParkissa ajettava Flying Finn 100 Race -kilpailu käydään 21.-23.7.

Valtasen ensikosketus kartingiin tapahtui jo 3-vuotiaana ja jo vuotta myöhemmin hän ajoi ensimmäiset kilpailunsa.

Nuoren miehen uralle onkin kertynyt kokemusta jo monista karting-luokista ja muun muassa kaksi KF-luokan suomenmestaruutta. Viime vuonna edessä oli uusi aluevaltaus.

– Kausi 2016 meni Formula 4 –sarjassa, mutta valitettavasti ei saatu sinne tälle vuodelle budjettia. Tänä vuonna ajan kartingin osalta niin SM- kuin EM-sarjaa sekä ajan myös MM-kilpailun, OK-luokassa EM-sarjassa ajava Valtanen kertoo.

Valtanen on kiertänyt karting-ratoja niin kotimaassa kuin ulkomailla, ja kehuu vilpittömästi PowerParkin radan kestävän hienosti kansainvälisenkin vertailun.

– Tämä on todella upea rata. Itsekin olen päässyt täällä vain testaamaan muutama viikko sitten, joten kovin tuttu se ei ole, mutta puitteet ovat maailmanluokkaa. Tämä on hienoin rata esimerkiksi näistä EM-sarjan radoista, joita tällä kaudella olemme ajaneet.

Tänään keskiviikkona 18.7. ja huomenna torstaina 19.7. radalla on vapaata harjoitteluaikaa kuljettajille. Valtanen aikoo ottaa treeneistä kaiken irti.

– Rengaspaineita ja säätöjä haetaan. Pistetään auto niin hyvään iskuun, että ainakaan siitä menestys ei jää kiinni. Jos aika-ajot ja alkuerät sujuvat hyvin ja ehjästi, niin kaikki mahdollisuudet voittoon pitäisi olla.

Kotikilpailu on merkittävä juttu myös Valtaselle ja hän lähettää myös terveiset kotiyleisölle.

– Alahärmään tulee nyt kaikki Euroopan kovimmat kuskit ja meitä suomalaisiakin on mukana ja varmasti kärkitaistoissa useampia. Lisäksi mukana on monia sellaisia kuljettajia, jotka eivät muuten ole EM-sarjassa mukana, mutta tuleva nyt Alahärmään. Ei muuta kuin kaikki kannustamaan ja nauttimaan maailmanluokan puitteista, Valtanen toivottaa lopuksi.

Kartingin EM-kilpailu, Flying Finn 100 Race, ajetaan Alahärmän PowerParkissa 21.-23.7. Lisätietoja: www.flyingfinn100race.fi

Teksti: Flying Finn 100 Race / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting